Karaman’ın Kazımkarabekir ilçesi Kızılkuyu Köyünde bulunan Atlas Lale 11 Nisan’da kapılarını ziyaretçilerine açtı. Bayram süresince ziyaretçi akınına uğrayan lale tarlasını ziyaret etmek isteyen vatandaşlar 16 Nisan’a kadar lalelerle buluşmaya devam edebilecek.
Kazımkarabekir ilçesi ve Kızılkuyu köyü lale üretiminden sonra oldukça tanınmaya başladı. Bu açıdan lale soğanı üretimi bölgeye hem ekonomik anlamda katkı sağlarken hem de Karaman’ın turizmine katkı sağlıyor.
Lalelerin açmasıyla gökkuşağını andıran 50 dekarlık bahçeyi, her yıl binlerce kişi ziyaret ediyor. Tarlaya fotoğraf sanatçıları da çok fazla ilgi gösteriyor. Turlar da lale tarlasına turist getirmeye devam ediyor.
Son gün 16 Nisan…
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: