Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muglu , hububat üreticisinin tarlasında elenmiş ve ilaçlanmış tohum kullanmasını istedi. Muglu, yaptığı açıklamada, hububat zararlılarıyla mücadelenin tarlaya tohum atmadan önce başladığını söyledi.
Elenmiş ve ilaçlanmış tohum kullanmanın kök çürümesi ve mantarımsı hastalıkları önlediğini ifade eden Muglu , şunları kaydetti:
'Kaliteli ve yüksek rekoltede ürün li-">li için tohum seçimi çok önemlidir. Ekilecek tohum mutlaka elenmiş ve ilaçlanmış olmalıdır. Bu şekilde ekilen tohum kök çürümesi ve çeşitli mantar hastalıklarını önler. Bunun yanında ürünün gelişme evresinde görülebilecek bazı hastalıkları da engeller. Kaliteli tohum kullanılırsa kaliteli ürün alınır. Çiftçilerin sıkıntı çekmemesi için oda bünyesinde modern bir tohum eleme ve ilaçlama tesisine sahibiz. sıvı ilaçlama ünitesi bulunan selektorumuz' de çiftçilerimizin tohumunu ilaçla kaplıyoruz. Selektor tesisimiz Çiftçimizin hizmetinde ğunu belirtti.
Yorumlar
Kalan Karakter: