Karaman’ın Yollarbaşı köyüne doğalgaz hattı için çalışmalar başlatıldı. Altyapı kazılarıyla birlikte doğalgaz hayaline kavuşmaya hazırlanan köyde sevinç yaşanırken, Karaman’ın en büyük beldelerinden biri olan Akçaşehir’de ise doğalgaz tepkisi büyüyor.
Yıllardır doğalgaz bekleyen Akçaşehirli vatandaşlar, Yollarbaşı'nda çalışmaların başlamasının ardından sosyal medya ve yerel mecralarda sitem dolu tepkiler göstermeye başladı. Akçaşehir halkı, nüfus, coğrafi büyüklük ve stratejik konum açısından daha önce doğalgaz alması gerektiğini savunarak, yıllardır verdikleri dilekçelerin ve taleplerin göz ardı edilmesine tepki gösterdi.
"Yollarbaşı’na geldi, Akçaşehir hâlâ bekliyor"
Vatandaşlar, yetkililere şu sözlerle seslendi:
“Her seçim öncesi doğalgaz sözü veriliyor, ama ne gelen var ne giden. Bizden küçük köylere hizmet gidiyor ama Akçaşehir hep unutuluyor. Artık sabrımız kalmadı.”
Yetkililerden Açıklama Bekleniyor
Karaman'da doğalgaz dağıtımından sorumlu yetkili mercilerin, Akçaşehir ile ilgili herhangi bir net tarih açıklamaması da tepkileri artırıyor. Vatandaşlar, doğalgaz altyapısının ne zaman kurulacağına dair net bilgi istiyor.
Akçaşehir halkı şimdi “Biz ne zaman doğalgaza kavuşacağız?” sorusuna cevap arıyor.
Siyasi Nedenlerle mi Gecikiyor?
Akçaşehir'e doğalgazın hala ulaşmaması, belde halkı arasında siyasi ayrımcılık mı yapılıyor? sorularını da beraberinde getirdi. Bölgedeki bazı vatandaşlar, “İktidara yakın yerler öncelikli tutuluyor, bizim gibi muhalefet belediyeleri ise hep bekletiliyor” görüşünü dile getiriyor.
Hatırlanacağı üzere Akçaşehir Belde Belediyesi, 2024 yerel seçimlerinde CHP’ye geçmişti. Bu durum, doğalgaz yatırımının siyasi nedenlerle ötelenip ötelenmediği yönünde tartışmaları daha da alevlendiriyor.
Vatandaşlar, artık hizmetin siyaset üstü bir anlayışla dağıtılmasını ve Akçaşehir’in doğalgaz konusundaki mağduriyetinin bir an önce giderilmesini bekliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: