Geçtiğimiz yıl vatandaşların girişimleriyle eğitim faaliyetlerine devam eden okulun bu yıl yeniden kapanacağı yönündeki karar, belde halkı ve öğrenci velilerinde büyük endişeye neden olmuştu.
Öğrenci sayısı gerekçe gösterilerek yeniden kapatılması planlanan okul için vatandaşlar, ulaşım şartları, bölgenin coğrafi yapısı ve eğitim ihtiyacının da dikkate alınmasını isteyerek kararın gözden geçirilmesi çağrısında bulunmuştu.
Konuya ilişkin açıklama yapan AK Parti Ermenek İlçe Başkanı Aytekin Aydın, Kazancı Lisesi'nin eğitim hayatına devam edeceğini duyurdu.
Sürece katkı sunan isimlere teşekkür eden Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Merkez Özel Kalem Müdürü Behçet Kaynar'ın konuya gösterdiği yakın ilgi, hassasiyet ve güçlü takibi sayesinde önemli bir sonucun elde edildiğini belirtti.
Kazancı Lisesi'nin açık kalmasının yalnızca bir okulun faaliyetlerini sürdürmesi anlamına gelmediğini vurgulayan Aydın, bunun beldenin geleceğine, gençlerin eğitimine ve bölgenin yarınlarına yapılan önemli bir yatırım olduğunu ifade etti.
Öğrencilere, öğretmenlere ve okula sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Aydın, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edildiği sürece Kazancı ve Ermenek'e yönelik daha birçok önemli hizmetin hayata geçirileceğine inandıklarını söyledi.
Kazancı halkı tarafından memnuniyetle karşılanan gelişmeyle birlikte, yeni eğitim öğretim yılında Kazancı Lisesi'nin eğitim faaliyetlerini sürdüreceği kesinleşmiş oldu.
Yorumlar
Kalan Karakter: