Karaman’da yaşanan kuraklık ve sulama sorunları, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta'ya iletildi. Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli, AK Parti Karaman Milletvekilleri Selman Oğuzhan Eser ve Osman Sağlam, İl Genel Meclis Başkanı Tamer Yıldızbaş, AK Parti İl Başkanı Murat Öztürk ve Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram’ın katılımıyla gerçekleşen ziyarette, Gödet Barajı ve Göksu Nehri’nin Karaman Ovası’na getirilmesi gibi kritik konular masaya yatırıldı.

KURAKLIK KAPIDA! ÇÖZÜM BEKLEYEN SULAMA PROJELERİ
Ziyarette ele alınan başlıca konular:
Gödet Barajı yatırım ihalesinin hızlandırılması
Karadağ Sulama Projesi’nin ilerletilmesi
Göksu Nehri’nin Karaman Ovası’na getirilmesi
Gödet Barajı sulama sahasına ilave kuyular açılması
Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, özellikle Gödet Barajı yatırım ihalesinin bir an önce tamamlanması ve dış havzalardan su getirilmesi gerektiğini vurguladı.
“Bölgemizde ciddi bir kuraklık yaşanıyor, su kaynaklarımız hızla tükeniyor. Karaman Ovası’nı kurtaracak çözüm, Göksu Nehri’nin sularının ovamızla buluşturulmasıdır” dedi.

35 YILLIK BEKLEYİŞ! GÖDET BARAJI HALA TAMAMLANMADI
Heyetin en önemli taleplerinden biri, tam 35 yıldır beklenen Gödet Barajı için planlanan kapalı sulama yatırım İhalesinin hızlandırılması oldu. Karaman’da tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için sulama projelerinin hayata geçirilmesinin hayati önem taşıdığı belirtilerek, DSİ yetkililerinden acil çözüm talep edildi.

ÇÖZÜM DSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE!
Heyet, Karaman tarımının karşı karşıya olduğu su krizini detaylı bir şekilde aktardıklarını ve DSİ Genel Müdürü Balta’nın konuyla ilgili çaba sarf edeceğine inandıklarını belirtti.
Başkan Bayram, görüşmeyi organize eden milletvekillerine ve DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’ya teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:
“Karaman Ovası için en büyük hedefimiz Göksu Nehri’ni getirmek. Suyun olmadığı yerde tarım olmaz, üretim olmaz. Tarımın geleceği için bu projeleri hızlandırmalıyız.”
Yorumlar
Kalan Karakter: