10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Karaman’ın Ermenek, Başyayla ve Ayrancı ilçelerinde özel etkinlikler düzenlendi. Programlarda, özel bireylerin toplumla kaynaşması, yeteneklerini sergilemeleri ve sosyal hayata katılımlarının artırılması hedeflendi.
Ermenek’te Renkli Gösteriler ve Stantlar
Ermenek’te düzenlenen etkinliğe, Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli’nin eşi Vali Yardımcısı Esengül Korkmaz Çiçekli de katıldı. Lütfi Elvan Kent Meydanı’nda Ali Rıza Alıçlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından organize edilen programda, Zehra Galip Sumra Atatürk Anaokulu ve İlkokulu öğrencileri ile merkezde kalan özel bireyler sahne aldı.
Etkinlikte mehteran gösterisi, skeçler, şiir dinletileri ve çeşitli sahne performansları sunuldu. Program, özel bireyler tarafından hazırlanan stantların protokol üyeleri tarafından gezilmesiyle sona erdi. Programa, Vali Yardımcısı Çiçekli’nin yanı sıra Kaymakam Fatih Erdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Bozcu, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Başyayla’da Sevgi ve Dayanışma Ön Plandaydı
Başyayla ilçesinde, Özel Eren Yatılı Bakım Merkezi tarafından düzenlenen program, Müdüre Ayşe Tulan öncülüğünde gerçekleştirildi. Etkinlikte Kaymakam Neslihan Çakır, özel bireylerle yakından ilgilenerek onların neşesine ortak oldu. Renkli ve eğlenceli anlara sahne olan etkinlikte, birlikte yaşama kültürü, dayanışma ve sevgi vurgulandı.
Kaymakam Çakır, özel bireylerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek, her alanda desteklenmelerinin toplumsal bir sorumluluk olduğunun altını çizdi. Programda emeği geçenlere teşekkür etti.
Ayrancı’da Hane Ziyaretleri Gerçekleştirildi
Ayrancı’da ise Kaymakam Bünyamin İlkay, ilçeye bağlı Berendi köyünde hane ziyaretlerinde bulundu. Ziyaretler sırasında özel bireylerle de birebir ilgilenen Kaymakam İlkay, onların taleplerini dinledi, sorunlarını yerinde gözlemledi. İlçede, özel bireylerin yaşam kalitesinin artırılması için çalışmaların devam edeceği vurgulandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: