Kuraklık, su krizi ve hızla boşalan barajlar derken, Karaman için umut veren haber Meteoroloji’den geldi. Bölge genelinde yağışların artacağı, yüksek kesimlerde ise kar yağışının etkili olacağı bildirildi. Bu yağışlar, yalnızca su kaynaklarını değil, uzun süredir yağmur bekleyen çiftçileri de sevindirecek.
Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü’nün yayımladığı uyarıya göre, 19 Mart’tan itibaren Karaman ve çevresinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Ayrancı ve yüksek kesimlerde ise 20 cm ve üzeri kar yağışının gerçekleşeceği tahmin ediliyor.
Meteoroloji, kar yağışının buzlanma, sel ve ulaşımda aksamalara yol açabileceği konusunda vatandaşları uyardı. Ayrıca, yüksek kesimlerde tam fırtına (70-90 km/sa) hızında rüzgarların etkili olabileceği de belirtildi.
BU YAĞIŞLAR ÇİFTÇİYE CAN SUYU OLACAK!
Yağmur ve kar yağışı en çok Karaman çiftçisini sevindirecek. Çünkü uzun süredir yağış alamayan kıraç tarlalardaki ekinler yanma noktasına gelmişti. Eğer beklenen yağışlar gerçekleşirse, kuraklıktan olumsuz etkilenen buğday ve arpa gibi ürünler suya kavuşarak toparlanabilecek.
Sulak tarım alanlarında da yağış büyük bir avantaj sağlayacak. Çünkü su ihtiyacını karşılamak için çiftçiler ekstra sulama yapmak zorunda kalıyor, bu da yüksek maliyetlere neden oluyordu. Yağmur ve kar yağışı sayesinde çiftçilerin sulama masraflarında önemli bir azalma olabilir.
Yorumlar
Kalan Karakter: