Karaman’da, kadınların toplumun her alanında aktif rol almasının önemli bir göstergesi olarak, üç güçlü kadın bir araya geldi. Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim’in eşi Hatice Sarıibrahim Hanımefendi, İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut ile birlikte Larende Mahallesi’nde 13 dekarlık arazide üretim yapan kadın girişimci Havva Aydın’ı ziyaret etti. Bu ziyaret, Karaman'da kadınların hem üretimde hem de kamu yönetiminde ne kadar etkili olduklarının somut bir örneğini oluşturdu.

Çilek, elma ve süt mısırı gibi ürünler yetiştiren ve bu ürünlerden reçel gibi katma değerli ürünler üreten Havva Aydın, Karaman’da tarımsal üretimde başarılı bir girişimci olarak öne çıkıyor. Tesisini gezen Hatice Sarıibrahim Hanımefendi, Aydın'ın üretim süreçleri hakkında detaylı bilgi alarak, kadın girişimcilerin başarılarına destek verdi.
Ziyaretin önemi, Karaman’da kadınların hem üretim sektöründe hem de kamu hizmetlerinde üstlendikleri rolün altını çiziyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut’un, tarım sektöründeki liderliği, bölgedeki kadınlar için güçlü bir örnek teşkil ederken, Hatice Sarıibrahim Hanımefendi’nin Karaman’da sosyal ve kültürel alandaki aktif çalışmaları, onu neredeyse vali kadar etkili bir figür haline getiriyor.

Bu üç kadın, Karaman’daki diğer kadınlar için ilham kaynağı olmayı sürdürüyor. Havva Aydın, girişimcilik alanındaki başarısıyla kadın üreticilere cesaret verirken, Hatice Bulut ve Hatice Sarıibrahim Hanımefendi ise kamusal alanda ve sosyal yaşamda kadınların ne kadar güçlü ve etkili olabileceklerini gösteriyor. Karaman'da kadınların bu güçlü varlığı, şehrin geleceği için umut verici bir tablo çiziyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: