Sahte ürün alarak yurt dışına çıkmak isteyenleri ilgilendiren yeni bir karara imza atıldı. Bu kapsamda, Alman Patent ve Marka Kurumu (DPMA), sahte ürünlere karşı özellikle turistik alanlarda gerçekleştirilen denetimlerin artırıldığını duyurarak tatilcileri uyardı.
Konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada; sahte çanta, saat, güneş gözlüğü gibi sahte ürünleri satın almanın maddi kaybın yanı sıra, organize suç şebekelerine dolaylı destek anlamına geldiği ifade edildi.
Sonhaber.Eu'nun haberine göre, DPMA, bu ürünleri satın alan kişilerin de aynı şekilde ceza alabileceğine dikkat çekildi. Bu kapsamda, İspanya’nın Mallorca Adası’nda bir turiste sahte güneş gözlüğü yüzünden 750 euro cezai işlem uygulandığı belirtildi.
SAHTE ÜRÜNLERİN YÜZDE 12’Sİ TÜRKİYE’DEN GELİYOR
Alman Gümrüğü, geçtiğimiz yıl sahte ürünlere ilişkin 16 bin 857 el koyarken, ele geçirilen ürünlerin toplam piyasa değerinin 417 milyon euroyu bulduğunun ve bu rakamın geçtiğimiz yıla kıyasla iki kat arttığının altı çizildi.
Öte yandan, sahte ürünlerin yüzde 66’sı Çin’den, yüzde 12’si Türkiye’den, yüzde 7’si Hong Kong’dan ve yüzde 3’ü Polonya’dan geldiği ortaya çıktı. Bu kapsamda, bu ülkelerdeki polis teşkilatlarının da bu konuda gerekli çalışmaları yapması gerektiği kaydedildi.
Havalimanı ve gümrükte sahte ürünlerle yakalananlara yönelik verilecek cezai işlemin birçok ülkede yaygınlaşması ve sahte ürünlere ilişkin mücadelenin geliştirilmesi bekleniyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: