Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Ocak ayı arpa satış programını açıkladı. Yapılan duyuruya göre, arpa almak isteyen üretici, besici ve yetiştiriciler için başvuru, ödeme ve teslim takvimi netleşti.
TMO’dan arpa almak isteyen besici ve yetiştiriciler, 05 – 12 Ocak 2026 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirebilecek. Başvuruların, gerekli evraklarla birlikte en yakın TMO işyerine şahsen yapılması gerektiği bildirildi.
Ocak ayı arpa satış fiyatı ton başına 11.587 TL olarak belirlendi. Ödemelerin ise 14 – 23 Ocak 2026 tarihleri arasında yapılacağı açıklandı. Satışlarda ödeme şeklinin peşin ya da peşin fiyatına banka kartı/kredi kartı (tek çekim) olacağı, taksitli satış yapılmayacağı belirtildi. Ziraat Bankası POS cihazı ile tüm bankalara ait kredi kartlarının geçerli olduğu ifade edildi.
Satışı yapılan arpanın son teslim tarihi 31 Ocak 2026 olarak duyurulurken, belirlenen sürenin ardından teslimat yapılmayacağı kaydedildi. TMO yetkilileri, tüm üretici, besici ve yetiştiricilerin belirtilen takvim ve şartlara dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.
Arpa satışı başladı
TMO, Ocak ayı arpa satışlarını başlattı; ton fiyatı 11.587 TL olarak açıklandı
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: