Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman’ın yerli otomobil üretimine talip ğunu, Karaman’ın yerli otomobil üretiminde paydaşlardan birisi olmak istediğini ve yerli otomobil üretimi için Karaman’ın her yönüyle en uygun illerden birisi ğunu belirterek
“Tamamını yapamıyorsak belli parçaların yapılması için çalışma yapmalıyız” .
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, , yerli otomobilin Karaman’da üretilmesi her yönüyle avantaj sağlayacağını belirterek:
“Marmara bölgesinde altyapı ğu yönünde bir takım söylemler var ancak, biraz dünyayı araştırdığınızda modern otomobil yatırımları için illaki limana yakın, altyapının tek bir şehirde hatta tek bir ülkede toplanması gerekmediğini görüyorsunuz. Karaman’da bu üretimin yapılacak olması, buraların gelişmişlik derecesini inanılmaz derecede artıracaktır. Bu tür stratejik yatırımlar ülke geneline yayılmalı.
'Karaman sanayisi her geçen gün yenilikler yaparak, ileriye doğru ilerliyor. Biz, yerli otomobil üretiminde Karaman olarak paydaşlardan biri olmak istiyoruz. Yerli otomobilin Karaman’da üretilmesini talep ediyoruz, arzu ediyoruz.Arazi uygunluğu açısından bakıldığı en isabetli yer biziz.Karaman’ın bu konuda büyük avantajları var ve bunları görmemezlikten gelinmesi doğru olmaz. “2 MARMARA BÖLGESİ
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, . Sanayi sektörünün ve üretim sektörünün Marmara Bölgesi’nde sıkıştığını hatırlatarak;
“Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan’ın yıllardır bir söylemi var.O da, Marmara bölgesinde yaşanan sıkışıklık iyle. Burası artık nefes alamaz hale gelmiştir. Bakınımız Elvan’da 2.Marmara bölgesi için en uygun yerin Karaman ğunu hep dile getirmiş ve bunun bir alt yapısının ğunun sinyallerini vermişti. Buda gösteriyor ki, yerli otomobilin Marmara’daki sıkıntı iyle stratejik açıdan da yatırımların başka bölgelere kaydırılmasını adeta zaruri kılıyor .O en uygun yer Karaman diye düşünüyoruz.Bir merkez olma yolunda ilerleyen Karaman’ın ulaşımda örnek kentlerin başında ğunu hepimiz biliyoruz. Karayollarında sıkıntımız yok, hızlı tren olayı tamamlamak üzere ,böylece ulaşım kolaylaşıyor.Buna ilave olarak hızlı trenle yük taşımacılığı hayata geçecek ve liman’a mesafemiz 1 saate inecek.Havaalanımız yapılıyor.Arazi konusunda sıkıntımız yok, bunlar gösteriyor ki, yerli otomobil için en uygun yer Karaman olarak karşımıza çıkıyor.”
Karaman’ın düşük doğal afet riskinin de ayrı bir avantaj teşkil ettiğin söyleyen Başkan Çalışkan, konunun alt yapı çalışmalarının yapılarak, hükümete ileteceklerinin de müjdesini verdi.
Başkan Ertuğrul Çalışkan , yerli otomobil üretimi konusunda Karaman’ın ciddi ’ çalışma yapması gerektiğini vurgulayarak, “Haziran ayı Olağan Meclis toplantısında konuşan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da yerli otomobil üretimi konusunda Kayseri’nin çalışma yapması gerektiğini vurgulayarak, “Tamamını yapamıyorsak belli parçaların yapılması için çalışma yapmalıyız” diye .
TALİP İL SAYISI ARTIYOR
Yeri otomobil üretimi için talip iller sayısı her geçen gün artıyor. Konya,İzmir,Sakarya, Düzce,Tokat, Aliağa, Karasu,Manisa,Kayseri ve Kütahya talip şehirlerin başını çekiyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: