Yapılan hasat etkinliğine Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli, İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut, Tarla Bitkileri Araştırmaları Daire Başkanı Suat Yılmaz, KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Yener Terlemez, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Süleyman Kazanç, TMO Karaman İl Müdürü Abdulkadir Koç, TKDK Karaman İl Koordinatörü Dr. Özgür Öztürk, Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Bahri Dağdaş Uluslararası Araştırma Enstitüsü Müdürü İlker Topal, BATEM Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Mehmet Kocatürk, MAEM Enstitüsü Müdürü Mehmet Yılmaz ve Araştırmacılar, Kisecik ,Mesudiye, Yollarbaşı, Kaşoba, Ortaoba ve Gökçe köy muhtarları ile üreticiler katıldı.
Denemeler sonucu elde edilen kalite ve verim verileri, yerli tohumların yaygınlaştırılması ve üreticilerin arazilerine uygun tohum çeşidinin seçebilmeleri için üreticiler ile paylaşılacağı belirtildi.
Yerli buğday hasadı yapıldı
Kamu Araştırma Enstitüleri ve yerli sermayeli özel sektöre ait 19 farklı buğday çeşidinin sulu arazi koşullarında Kisecik Köyünde Veli İhsan Baydemir’e ait arazide 21 Kasım 2024 tarihinde ekimi yapılan 19 çeşit Yerli ve Milli buğday çeşitlerinin hasadı gerçekleşti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: