Ekonomiye hız kazandırmak için hükümet yeni adımlar atıyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal,para politikası dahil tüm enstrümanları kullandıklarını belirterek, bakanlığının bazı vergi adımları üzerinde çalıştığını, mali disiplini dikkate alarak geçici vergi indirimlerinin yapılabileceğini söyledi.
DARALMAYA ÖNLEM
Ağbal buna örnek olarak, bankacılık sektöründe, kredi sisteminde, bireysel kredi kartları alanında atılan adımlar ile 150 metrekarenin üzerindeki konut alımındaki KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesini gösterdi. Büyümenin en önemli öncü göstergelerinden sanayi üretimi eksik işgünü sayısı ve ekonomideki yavaşlamaya paralel üçüncü çeyrekte yüzde 3.2 daralmış verinin ardından ekonominin bu dönemde daralma ihtimali gündeme gelmişti.
VERGİ BARIŞI 54 MİLYARA ULAŞTI
Ağbal, Vergi Barışı Kanunu kapsamında yapılandırılan vergi alacağı tutarının 54 milyar liraya ulaştığını belirterek “Başvurusu sayısı 6 milyonu geçti. Yapılan tahsilat ise 1.7 milyar liraya yaklaştı” . Vergi Barışı Kanunu kapsamında başvuruların 25 Kasım’a alınacağını kaydeden Ağbal, “Vatandaşlar peşin ödeme tercihinde bulunmuşlarsa 25 Kasım’a bu peşinat yatırılmalı; taksitle ödemeyi tercih edenlerin ilk taksitlerini 25 Kasım’a , ikinci taksitlerini de Ocak ayı sonuna yatırılmaları gerekiyor. Bu kanundan yararlanmaya devam etmek için mutlaka bu ödemelerin yapılması gerekiyor. Eğer bunu aksatırlarsa kanun uygulamasından çıkıyorlar” . Düzenleme ile yapılandırılabilecek toplam borç tutarı Maliye Bakanlığı için 90 milyar TL, SGK için 67 milyar TL düzeyinde
Yorumlar
Kalan Karakter: