Karaman Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ankaralı ve beraberindeki heyet, Karaman Valiliği görevine yeni atanan Vali Hayrettin Çiçek’e “hoş geldiniz” ziyaretinde bulundu.
Ziyarete Oda Sekreteri Taner Özcan, Etik Kurul Başkanı Ali Türkyılmaz, Havva Karaçay ve Oda İdari Amiri Ahmet Özer katıldı. Başkan Ankaralı, ziyaret kapsamında Vali Çiçek’e buket çiçek takdim ederek yeni görevinde başarılar diledi.
Ziyaret sonrası basına açıklama yapan Başkan Ali Ankaralı, üzerinde “Sayın Valim Hayrettin Çiçek, Atatürk’ün ata yurdu, Karamanoğlu Mehmet Bey’in diyarı, Piri Reis’in vatanı, Türk Dilinin başkenti Karaman’ımıza hoş geldiniz. Burada yapacağınız çalışmalarda başarılı olacağınıza gönülden inanıyorum. Odam ve şahsım adına saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” ifadelerinin yer aldığı plaketi Vali Çiçek’e takdim ettiklerini söyledi.
Vali Hayrettin Çiçek’in Elazığlı olduğunu hatırlatan Başkan Ankaralı, Elazığ’ın kültür, sanat ve tarih açısından zengin bir şehir olduğunu belirterek, Elazığ’a özgü 8 köşeli Harput Gakkoş şapkasının; yiğitlik, mertlik, çalışkanlık, cömertlik, dürüstlük, misafirperverlik, doğruluk ve alçak gönüllülük gibi değerleri simgelediğini ifade etti. Ayrıca “Bir Of Çeksem”, “Yemen Türküsü”, “Mendilim İşle Yolla”, “Yoğurt Koydum Dolaba” ve “Telgrafın Tellerine” gibi birçok halk müziği eserinin Elazığ yöresine ait olduğunu dile getirdi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hayrettin Çiçek ise Karaman’ın tarihte Karamanoğulları Beyliği’ne başkentlik yapmış, sokakları tarih kokan, farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan kadim bir şehir olduğunu vurguladı. Karaman halkının samimi, içten ve misafirperver insanlardan oluştuğunu belirten Vali Çiçek, Karaman’da görev yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “İnşallah el ele vererek, Rabbimizin rızasıyla güzel hizmetlere imza atarız.” dedi.
Ziyaretin sonunda Başkan Ankaralı tarafından özel yapım 8 köşeli Harput Gakkoş şapkası Vali Çiçek’e hediye edildi. Vali Çiçek ve heyet, şapka ile günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.
Vali Çiçek’e Gakkoş şapkalı hoş geldiniz
Karaman SMMMO Başkanı Ali Ankaralı ve beraberindeki heyet, Karaman Valisi Hayrettin Çiçek’e “hoş geldiniz” ziyaretinde bulundu
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: