Sonrasında neler ğunu da gördük. Ama Başbakanımız seçim öncesinde ne söz verdiyse seçimden hemen sonra hepsini yaptı” .
Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Vergi Dairesi Başkanlığı ile SKG İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Konya Ekonomi Ödülleri Töreni, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.
Törende konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, birlikte ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, “Konya’ya bu yakışır. Çünkü birlikteliğin mayası burada yoğrulmuş. Burası Hz. Mevla’nın şehri. Onun manevi himayesi altında Konya. Bu şehrin insanları da Hz. Mevlana’nın torunu olmanın hakkını veriyor. Onun anlayışını devam ettiriyorlar. Kültürümüzde çok güzel bir söz var: ‘Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır’. Türkiye’de marka şehirlere bakın. Altındaki formül budur” şeklinde ..
Konya'nın bugün bir marka şehri haline geldiğini belirten Hisarcıklıoğlu, “Konya’da su yok, yok, liman yok, orman yok. Ama marka şehir haline geldi. Eskiden bir tarım şehri olarak bilinirdi. Buğday deposu denirdi. Bugün Konya Türkiye’nin en büyük ticaret ve sanayi şehirlerinden biri haline geldi.
Tarımda dünyaya örnek bir şehir haline geldi” .
Konya'daki oda ve borsalara TOBB olarak her türlü desteği vereceklerini dile getiren Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: "Konya'nın en büyük avantajı insanının çalışkanlığı ve dürüstlüğüdür. Bunun en güzel örneği de Sayın Başbakanımızdır. Siyaset sahnesinde ne vaatler ne sözler gördük, sonrasında da neler ğunu gördük ama başbakanımız seçim öncesinde ne söz verdiyse, seçimden sonra istisnasız hepsini yaptı. Mevlana'ya atfedilen güzel bir söz var; 'Söz vermek bir mana ise sözü tutmak bin bir mana' diye. Herkes söz vermesini bilir ama şeref yürekli a. İşte bu yürekli da burada."
Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde yapılan reformların Türkiye'nin önünü açtığını dile getirerek, "Büyük bir başarı hikayesi yazdık. Şimdi Başbakanımız Davutoğlu yeni bir reform sürecini daha başlattı. Seçimden hemen sonra 3 aylık, 6 aylık ve 1 yıllık reform paketleri hazırlandı" diye .
Başbakan Ahmed Davutoğlu'nun hem seçimden önce hem de sonra iş dünyası ile bir araya gelerek istişarelerde bulunduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: "1 Kasım seçimlerinden sonraki 1 ay içinde hem Başbakanımız hem bakanlarımızla yaklaşık 20 toplantı gerçekleştirdik. Kültürümüzde 'istişare eden yanılmaz' diye çok güzel bir söz var. İşte o yüzden ben Türkiye’nin geleceğinden umutluyum. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim. Eğer birlik ve beraberliğimizi muhafaza edersek Allah'ın izniyle bizi kimse tutamaz."
Hisarcıklıoğlu, Küresel krizden bu yana, son 6 yılda, Türkiye’nin ihracatının yüzde 41 artarken, Konya’nın yüzde 55, İş yeri sayısında Türkiye’nin yüzde 48 artarken, Konya’nın yüzde 60, istihdam artış oranının ise Türkiye’de yüzde 56 iken Konya’da yüzde 74 ğunu söyledi.

Yorumlar
Kalan Karakter: