Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu törende yaptığı konuşmada, gençlik yıllarında yaşananların aksine Türkiye'de şuan iç huzur ğunu söyledi. Bakan Davutoğlu, "Her şeyin başı kamu düzenidir. Kamu düzeninin olmadığı toplumlarda eğitim de olmaz, sağlıkta olmaz. İnsanlar eğer sabahleyin kalktıklarında emniyet içindeki iş yerlerine gideceklerinden emin değillerse gece rahat uyuyamazlar. Akşam eve dönüşlerinde emin değillerse iş hayatında düzen olmaz. İşte çevremizde birçok ülkede şuanda kamu düzeni sıkıntısı yaşanıyor. İnsanlar geleceklerinden emin değiller. Hangi şartlarda kimlerle karşılaşacaklarından sürekli şüphe ediyorlar, evlerinde duramıyorlar Suriye’deki kardeşlerimiz gibi. Hiçbir Allah devlete zeval vermesin diye hep zihinlerimizde yer etmiş kadim kültürümüzden değişle bunu anlatmak içindir. Kamu düzeni olunca, huzur olunca gelecek perspektifiniz de olabilir. Türkiye’de 1960’lı 1970’li yıllarda gençliğimizde yaşananların aksine öylesine bir iç huzur düzeni yaşandı ki, bu korkular aşıldı. Emniyet teşkilatı ve İçişleri Bakanlığımızda yapılan reformlar ve takviyeler örnek bir yapıyı bize kavuşturdu. Onun için yeni demokrasilerde Mısır'da, Tunus’ta, Libya'da yaptığımız ikili görüşmelerde en çok talep edilen şeyin polis eğitimidir. Genelde bu durumu böyle ğu gibi Konya’da huzur şehri olarak biliniyor" .
Suç kavramının sürekli değiştiğini, gasp ve hırsızlık gibi eskiden bilinen olayların yanı sıra ortamda yapılan birçok suç ğunu anımsatan Bakan Davutoğlu, "Bu suçlarla mücadele etmek devletin bir görevidir. Bir çok suç ortamda daha hızlı yayılıyor ve kamu düzenine darbe vurulabiliyor. Bu le bilişim suçlarıyla ilgili Bakanlar Kurulunda gerekli kararlar alındı. Bugün bunun Konya’mızda gerçekleşmesini görmekten duyduğum mutluluğu paylaşmak istiyorum. Sağlıkla bilişim suçlarının aynı törende olmasının hikmetini sorduk. Oda bir biriyle irtibatlı kamu düzeninin bir parçası. Kişisel sıhhat ile kamu sıhhatinin bir biriyle ilişkisi var. Sadece yurt içinde değil, yurt dışında da sağlık konusunda etkin bir acil müdahale kapasitemiz oluştu. 3 gün önce Ankara'da hastaneye ziyaretine gittiğimizde Irak, Suriye ve Filistin’den yaralıların tedavi edildiğini görünce gurur duyduk. Bu hastalar bir patlama ğunda ambulans uçaklar gidiyor ve o kardeşlerimizi kısa sürede buraya getiriyor. Eskiden bir mahalleden başka mahalleye giderken hastaların vefat ettiği görülürdü. Şimdi ise en uzak köyden bile ambulans helikopterlerle taşınan kapasiteye ulaştık” şeklinde .
Bakan Davutoğlu, daha sonra araçların alımında ve hizmet binasının yapımında destek lara plaket verdi. Daha sonra Bakan Davutoğlu ile birlikte protokol üyeleri kurdele keserek hizmet binasının açılışını yaptı, İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait araç ile 14 ambulansın anahtarlarını sürücülerine teslim etti.
Konya Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü merkezini gezen Bakan Davutoğlu, protokol üyeleri ve emniyet personeli ile hatıra fotoğrafları çektirdi.
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Reklamlar, bağımsız gazeteciliğin en önemli gelir kaynaklarından biridir. AdBlock açık görünüyor; lütfen sitemizi izinli listenize ekleyin.
Yorumlar
Kalan Karakter: