Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'nin Cenevre'deki 31. oturumunda . Elvan, "Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin toplam sayısı 2,5 milyonu aşmıştır. Türkiye'de doğan Suriyeli bebeklerin sayısı yaklaşık 152 bine ulaşmıştır". .
"SURİYE'DEKİ ÇATIŞMA TÜM BÖLGENİN İSTİKRARI İÇİN TEHDİT"
Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'nin Cenevre'deki 31. oturumunda konuşan Elvan, "çökmüş bir ülke haline Suriye'deki çatışma, tüm bölgenin barış ve istikrarı için tehdit oluşturmaya devam etmektedir" .
"TÜRKİYE DÜNYADA EN FAZLA MÜLTECİYE SAHİP ÜLKE"
Türkiye'nin dünyada en fazla sayıda mülteciye ev sahipliği yapan ülke ğunu vurgulayan Elvan şöyle devam etti:
"TÜRKİYE'DE DOĞAN BEBEK SAYISI 152 BİNE ULAŞTI"
"Türkiye, bu insani felaketin büyük bir kısmını omuzlamak için elinden i yapmaktadır. Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin toplam sayısı 2,5 milyonu aşmıştır. Türkiye'de doğan Suriyeli bebeklerin sayısı yaklaşık 152 bine ulaşmıştır".
Elvan vatanlarını terk eden Suriyelilerin yarısından fazlasını Türkiye'nin ağırladığını da sözlerine ekledi.
"YÜKÜ PAYLAŞMA PRENSİPLERİNE UYMASI" GEREK
Başbakan yardımcısı Batılı ülkelerin Suriye'deki insani kriz konusunda "yükü paylaşma prensiplerine uyması" gerektiğini dile getirdi.
Elvan, "Ancak, sadece güvenlik önlemleri alınmasının meselenin çözümü için doğru bir yaklaşım ortaya koymayacağı açıktır" şeklinde .
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın geçen ay açıkladığı verilere göre, Türkiye'de biyometrik kayıt sistemine girmiş Suriyeli sayısı 2 milyon 500 bin üzerinde.
Yorumlar
Kalan Karakter: