Belediye Başkanı Çalışkan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin Karaman’ı ziyaretlerinde gündeme Gıda Vadisi projesinin Bakan Zeybekçi,yi heyecalandırdığını hatırlatarak:
“ Bu projenin Serbest Bölge ile taçlandırılması gerektiğini inanıyoruz.Karaman’a bir Serbest Bölge kurulması için çalışmaları başlatma kararı aldık. Milletvekilimiz Recep Konuk konunun üzerinde çok hassasiyetle duruyor.Bunu yapacağız ve hep birlikte başaracağız. Karaman Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere Sanayicilerimiz ve Sivil Toplum kuruluşlarının da görüşleri doğrultusunda hareket edeceğiz.”
EKONOMİ ÇALIŞTAYI
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Sanayicilerin sorunlarının tespiti için sanayicilerden görüş aldıklarını da hatırlatarak:
“Serbest bölge ve gıda vadisinin hayata geçirilmesi adına Ağustos ayının ilk bölümünde çok geniş kapsamlı bir Ekonomi çalıştayı düzenleyeceğiz ve burada Karaman için hayati önem taşıyan bu konu için ciddi adımlar atıp, hemen düğmeye basacağız.Kaybedecek vaktimiz yok ve bunu şehrimize kazandıracağız.Bununla Türkiye’de bir ilke imza atacak Karaman sanayicisi, serbest bölgenin kendilerine tanıyacağı büyük haklardan yararlanacaktır.”
Yorumlar
Kalan Karakter: