Ayhan Uysal
Milliyetçi Hareket Partisi Karaman il teşkilatı tarafından düzenlenen refarandum toplantısında, Türkiye üzerinde oynanan oyunların 16 Nisan’da bozulacağı belirtildi..
MHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, MYK Üyesi Dr. Ali Güler ve Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı 16 Nisan'da yapılacak referandumda "Evet" denilmesi gerektiğini anlattılar.
Ak Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker ve Ak Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü’nde katıldığı proğramda MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP’nin her devletin ve milletinin yanında ğunu,Türkiye üzerinde oynanan oyunların 16 Nisan’da güçlü bir Evet ile bozulacağını söyledi.
Tanrıkulu, gerek Avrupa'dan gerekse Amerika'dan kaynaklanan ve Türkiye'nin zayıf anında üstüne çullanma hazırlığında bulunan bir çuval dolusu düşmanı ğunu belirtti.
Tanrıkulu, "Kuvvetli ğumuz bir kenara pısıyorlar. Zayıf anımızı kollamaya çalışıyorlar. Millet olarak tarihin ilk dönemlerinden beri zayıf ğumuz anlarda, hep bir başka ülkenin istilasına uğramış veya teşebbüste bulunulmuş bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu süreçlerden geçerken çok dikkatli olmamız lazım." diye .
Kerkük'te demokratik yapıyla oynandığını ifade eden Tanrıkulu, şunları söyledi:
"Rejim yanlıları Suriye'de İdlib'de kimyasal bir bomba kullanarak, yüzlerce insanı katletti. Musul’da, Halep'te canlarımız kardeşlerimiz Türkmenler katlediliyor. Bunlara sessiz kalamayız, bunu alttan alamayız. Her ateş kendi ocağı yakar, ama bu ateş bütün ülkeyi yakabilecek bir çapta ateştir. Çünkü oralardaki hak ve hukukumuzu tarihi bağlarımızı, kültürel ilişkilerimizi yok sayarsak yarın gerileye gerileye bir bakmışız Karaman’ın dibine gelmiş olurlar. Orada mücadeleye devam etmemiz ve orada ı kabul etmemiz gerekir."
FETÖ'nün MHP üzerinde operasyon yapmaya yeltendiğini vurgulayan Tanrıkulu, "1 Kasım sonrası süreçte de elinden uğraşmayı yapmıştır. Bir genel başkanlık meselesi ortaya çıkartmıştır. Bir sürü hadiselerin içerisine parti çekilmek istenmiştir. Ama çok şükür o günleri atlatmıştır parti." değerlendirmesinde bulundu.
Ali Güler ise , “Şayet 15 Temmuz darbe girişimi başarı ile sonuçlanmış olsaydı bugün burada sizlerle beraber olmamız mümkün değildi. 15 Temmuz darbesini tiyatro diyen kesimi en güzel cevabını TBMM’ye bombalayan ve şehit edilen vatandaşlarımızı hatırlasınlar. Darbe girişimin baş aktörü ABD ve FETÖ örgütüdür. Bunlara son darbeyi 16 Nisan’daki ’evet’ oylarıyla vuracağız” .
İki başlı siyaset olmaz
Muhalefetin Cumhuriyet elden gidiyor sözlerine cevap varan Ali Güler, "Cumhuriyet elden gitmiyor. MHP olarak AK Parti ile su anda uyumlu bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Anayasanın 18 maddesini ortaklaşa hazırladık. Devlet bölünmüyor, Cumhuriyet elden gitmiyor. Artık iki başlı siyaseti son vereceğiz. Bizler için önemli devletimiz ve dinimizdir. Bu yüzden şer güçlerin kötü amellerini ortak olamayız. Erdoğan milli ve yerli, bir liderdir. İngilizlerin yetiştirdiği elemanlar iyle Erdoğan bertaraf edilmek isteniyordu. Artık FETÖ itinin siyasi ayağını kırma ı geldi. Tüm siyasi partilerde FETÖ mensubu var. Artık tüm partiler FETÖ siyasi ayağını kırmaları gerekiyor. Biz MHP olarak üzerimizi düşen görevi yapıyoruz. FETÖ terör örgütünün siyasi ayağını kırmadıktan sonra başımız ağrımaya devam edecektir. Türkiye’nin huzuru ve bereketi için evet diyoruz” .
16 Nisan PKK’nın bitişi olacak
Anayasa referandumuyla birlikte yeni ve güçlü bir Türkiye’nin önündeki bu tür sorunları kosa bir içinde çözeceğini belirten Ali Güler, "Şunu açıkça belirtiyorum artık PKK terör örgütü 16 Nisan sonrası bitecektir. PKK terörist elebaşları hayır diye oy verin çağrısında bulunuyor. Bunu görmeyenler mevcut. 16 Nisan sonrası PKK terör örgütü kalmayacağı gibi FETÖ terör örgütü de inşallah en kısa da kökü kazınacak. Bu arada hayır diye yırtınan CHP’nin bir daha asla iktidar yüzü göremeyeceğinin müjdesini de veriyorum. Artık yüzde 20’ler ile iktidara gelme umutları kalmayacak. MHP’nin muhalefetinden de hesap sorulacak. Muhalefet arasında tek ülkücü var o da Koray Aydın. Diğerleri ülkücü değil muhalefettir, ihanetin ortağıdır. 15 Temmuz darbe günü ABD konsolosluğunda yer alan muhalefetin kim ğunu da biliyoruz. Darbe başarılı olsaydı kimin başbakanlık koltuğunu oturacağını da biliyoruz. Bunlar asla ülkücü olamaz. Mitinglerini bir bakınız hep CHP’liler orada, çünkü MHP muhalefeti ile CHP aynı zihniyetin yolcusu” şeklinde .

Yorumlar
Kalan Karakter: