TÜRK ATLETİZMİ SEÇİME GİDİYOR
Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Olağanüstü Genel Kurulu, cumartesi günü Ankara\'daki Crown Plaza Otel\'de yapılacak.
İlk olarak 2004 yılında başkanlığa getirilen Terzi, o yıldan itibaren üst üste 4 kez başkanlık koltuğuna oturdu. Terzi, son dönemlerde yaşanan doping olaylarıyla sıkıntılı günler geçiren federasyondaki görevine, 1 Ağustos'ta yaptığı açıklamayla veda etti. Terzi'nin istifasının ardından, Hüseyin Yıldırım vekaleten başkanlığa getirildi.
1922 yılında kurulan ve 1924'te Uluslararası Atletizm Federasyonuna (IAAF) üye TAF'a, bugüne 30 farklı isim başkanlık yaptı. Türk atletizmini, Kurthan Fişek, Burhan Felek ve Yılmaz Sazak gibi Türk sporuna gönül ve emek vermiş isimlerin yanı sıra Vildan Aşir Savaşır, Naili Moran, Aşkın Tuna ve Mehmet Yurdadön gibi unutulmaz atletler de yönetti.
Ali Seyfi Beyti ile başlayan başkanlık maratonunda, en uzun süre koltukta samsun oto kiralama isim, toplamda 18 yıl ile Naili Moran . Moran'ı 12 yıl ile Burhan Felek, 11 yıl ile Kurthan Fişek takip etti. Mehmet Terzi, toplamda 9 yıllık hizmet süresiyle 4. sırada yer alıyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: