Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan,Karaman’a kazandıracakları tramvay yatırımı için sorun olmadığını ve belediyenin alt yapısını tamamlandığı anda düğmeye basılacağını söyledi.
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, tramvayı Karaman’a kazandırılması için her anlamda büyük rahatlama yaşanacağını belirterek:
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile tramvaylar konusunda görüşmelerde bulunduk. Sorun yok ve Başkan Akyürek bu konuda gerekli her türlü desteği vermeye hazır.
Tramvay konusu Karaman’ın geleceği düşünüldüğü önemli bir hizmet olacaktır diye değerlendiriyorum. Bakanlıklarımız arasında bu projeye ile ilgili olarak gerekli desteği alırız.Konya Büyükşehir’in daha önce kullandığı tramvaylar konusunda görüşmelerde bulundum ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek bunları Karaman’a verilebileceğini söyledi, kurulması konusunda da teknik destek verecekler.. Onun için vakit kaybetmeden alt yapı konusunun halledilmesi gerekiyor ki, burada yerel yöneticilerimize büyük görevler düşüyor.. Yapılması gerekenleri ne hızlandırırsa, bu hizmet o kısa süre içerisinde Karaman’a kazandırılır.Güzergah konusunda mantıklısı Organize Sanayi Bölgesi, Emniyet Müdürlüğünden tren garına bir yol izlenir.Şehir içine direk olarak girmeyeceği için yapımı daha kolaylaşır. OSB’de bulunan fabrikalarımızda binlerce çalışanımız var ve her fabrikamız bunun için günlük çok sayıda servis aracı çıkarıyor. Tramvayın devreye girmesi ile sanayicilerimiz hem daha tasarruflu olarak ulaşımı sağlayacak, hem de trafik büyük ölçüde rahatlayacaktır.”
ÇALIŞKAN: "MECLİSE GETİRİYORUZ"
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise tramvayın Karaman’a getirilmesi konusunda uzun dır bir çalışma yaptıklarını hatırlatarak:
“Şimdi bu konuyu ilk meclis toplantısına getirip,kararı li-">li istiyoruz. Biz belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan’ın her konuda ğu gibi bu konuda da le birlikte ğu ve büyük destek vermesi bu hizmetin kısa sürede kazandırılması anlamına geliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: