Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Toprak mahsülleri ofisi tarafından stoklarda bulunan mısırların yetiştiricileri satılacağını duyurdu. KZOB Bayram üyelerini bilgilendirmek amacıyla şu açıklamayı yaptı:
“TMO stoklarında bulunan mısırlar; kanatlı hayvan besici ve yetiştiricileri (yumurta ve beyaz et), 24 aydan büyük dişi büyükbaş hayvan yetiştiricileri ile yem fabrikalarına yönelik 5.000-5.250- 5.500 TL/Ton (KDV,Manipülasyon Hariç) fiyatla peşin bedel mukabili satılacaktır.
TMO Başmüdürlüğü vasıtası ile elden mısır başvurusu kabul edilmeyecektir. Başvurular “SATIŞ PLATFORMLARI” üzerinden yapılacaktır.
Satış Platformu üzerinden,
• Yumurta tavukçuluğu yapan (yumurta ve damızlık yumurta tavuğu yetiştirenler) kanatlı sektörü Yumurta Sektörü Elektronik Satış Platformu üzerinden,
• Yem fabrikaları ise Yem Fabrikaları Elektronik Satış Platformu üzerinden, başvurularını yapacaklardır.
• 24 aydan büyük dişi büyükbaş (süt ineği) besici ve yetiştiricileri; üretici örgütleri vasıtasıyla başvuru yapabileceği gibi Tarım ve Orman Bakanlığının İl Tarım ve Orman Müdürlükleri aracılığıyla Bireysel başvuru da yapabileceklerdir.
Büyükbaş (24 aydan büyük dişi) besiciliği yapanlara hayvan başına günde 2 kg olarak 1 aylık mısır tüketim miktarına kadar satış yapılabilecektir”
Hüseyin OĞUZ
Yorumlar
Kalan Karakter: