Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret ederek, kent hakkında bilgi aldı. Elvan, Mersin'de tarım potansiyelinin değerlendirilmesi, hayvancılık alanında ilave neler yapılabileceği, tarım alanındaki potansiyelin nasıl harekete geçirilebileceği konusunda Bakan Çelik ile fikir alışverişinde bulunduklarını ifade ederek, bu çerçevede kendisinin kente geldiğini anlattı. Tarım ve hayvancılıkla ilgili konuların daha detaylı değerlendirilmesine yönelik bir program kapsamında kentte klarını belirten Elvan, "Evet Mersin bir sanayi kenti, ticaret kenti, bir şehri ama aynı da da önemli bir tarım kenti. Tarımsal alanda inanılmaz bir potansiyeli var. Hangi tarafa bakarsanız bakın, ister bitkisel üretime bakın, ister hayvancılığa bakın Mersin'in Türkiye sıralamasında önlerde yer aldığını görüyorsunuz. Birçok üründe birinciliğini koruyan bir ilimiz. Dolayısıyla bu alanlarda neler yapabiliriz, verimliliğimizi nasıl ve ne şekilde artırabiliriz, çiftçimizin cebine girecek parayı, ekonomik durumlarını nasıl daha fazla güçlendirebiliriz, firmalarımızın, çiftçilerimizin rekabet güçlerini nasıl ve ne şekilde artırabiliriz, bunların hepsini konuşacağız" diye .
Elvan, Mersin'in muz, çilek ve limon üretiminde birinci sırada ğunu, hayvancılıkta da ön sıralarda bulunduğunu da hatırlatarak, önümüzdeki günlerde çok ciddi reformların hayata geçirileceğini, Türkiye'de tarımı güçlendiren, hayvancılığı güçlendiren ciddi çalışmalar yaptıklarını anlattı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ise yoğun şekilde bölge toplantıları yaptıklarını, bu kapsamda kentleri ziyaret ederek bitkisel ve hayvansal üretimi yerinde gözlemlemeyi sürdüreceklerini bildirdi. Mersin'e de bu kapsamda lerini vurgulayan Bakan Çelik şunları söyledi:
"Mersin birçok özelliği şehrimiz. Mersin huzur ve kardeşlik şehridir her şeyden önce. Aynı da tarım potansiyeli de yüksek bir kent. Çok göz ardı edilse de turizm açısından da son derece önemli bir şehir. Bu yönüyle Mersin'de olmaktan son derece memnunum."
Kent ile ilgili son bilgileri aktaran Vali Özdemir Çakacak ise ziyaretlerinden dolayı Elvan ve Çelik'e teşekkür etti.



Yorumlar
Kalan Karakter: