Kongrede delegeler, genel başkan seçimlerinin yanı sıra Genel İdare Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri için de oy kullandı. Kongrede genel başkanlık için Saadet Partisi Genel Başkan Prof. Dr. Mustafa Kamalak ile Fatih Erbakan yarıştı. Çok sayıda partilinin izlediği kongrede 1010 delegeden 874'ü oy kullandı. Oyların 868'i geçerli sayıldı. Kongrede 656 oy alan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak yeniden genel başkanlığına seçildi. Fatih Erbakan ise 212 oy aldı.
Kongrenin yapıldığı salona merhum Necmettin Erbakan ile Genel Başkan Mustafa Kamalak'ın posterleri ve "Milli Görüşçüler, kongreden sonra ilk hedef iktidar", "Yaşanabilir bir Türkiye, Yeniden büyük Türkiye", "Uydu değil, lider ülke" pankartları asıldı. Salonda "Mücahit Erbakan" sloganları atıldı. Yoğun bir katılımın ğu salonda meraklı bekleyiş devam ediyor.Merhum Erbakan’ın geçmişe ait bir konuşması salondakilere dinletildi.
Genel kurulda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, bugünün tarihi bir gün ğunu belirterek, kongrede yaşanabilir bir Türkiye ve yeni bir dünya için adım attıklarını söyledi. Yola çıktıkları günkü heyecanla yollarına devam ettiklerini ifade eden Kamalak, idama mahkum edilen 528 Mısırlı masumun, Cumhurbaşkanı Mursi'nin, Filistin'in, Arakan'ın, Somali'nin gözünün bugün kongrenin yapıldığı salonda ğunu dile getirdi.
TÜRKİYE'NİN ÖNÜ HER YÖNDEN TIKANDI
Türkiye'nin önünün siyaseten, ahlaken ve ekonomide tıkandığını öne süren Kamalak, "Türkiye kısır kavgaların, içi boş polemiklerin, iyesiz tartışmaların esiri edilmiştir. Dış politikada ise tam bir facia yaşanmaktadır. Gerçekten Türkiye tarihinin hiçbir döneminde bu yalnız ve bu etkisiz duruma düşmemiştir. Bu yüzden Türkiye'nin yeni bir sese, yeni bir söze, eskimez pörsümez yeni bir siyasete ihtiyacı vardır. Bu siyasetin adresi Saadet Partisidir" .30 Mart yerel seçimleri için ellerinden i yaptıklarını, gece gündüz çalıştıklarını anlatan Kamalak, "Malumunuz ğu üzere, 30 Mart seçimleri kutuplaştırma siyaseti iyle bir genel seçim havasında geçmiştir. Projelerin değil, kasetlerin etkin ğu bir seçim olmuştur. Sanki seçimden değil tan çıktık" diye . Yerel seçimlerde 27 yerde belediye başkanlığı kazandıklarına, belediye meclisi ve il genel meclisi üyelikleri dikkate alındığında seçimlerden yüzde 2,8 oy ile çıktıklarını vurguladı. Kamalak, şunları söyledi: "Elbette bu, yeterli gördüğümüz bir sonuç değildir ama Milli Görüş'e tavır koyanların arzuladığı gibi bir hezimet de değildir. Çünkü her olay kendi şartları içerisinde değerlendirilmelidir. Milli Görüş hareketinin tek temsilcisi Saadet Partisi, son birkaç yıl içinde çok ciddi badireler atlatmıştır. Büyük bir bölünme yaşamış, kurucu liderini kaybetmiştir. 2010'da 'Biz daha iyisini yaparız' diyerek Saadet Partisini bölenler, bugün siyasi hayatımızdan silinip gitmişlerdir. Saadet Partisi ise istikrarlı bir yükselişle varlığını sürdürmeye devam etmektedir. Zerre şüpheniz olmasın ki önümüzdeki süreçte de siyasal hayatımızın en önemli aktörü Saadet Partisi olacaktır. Bunun en açık delili de maruz ğı ağır darbe, ambargo ve operasyonlara rağmen bu seçimlerde elde ettiği sonuçtur. Elbette bu durum bazı gerçekleri görmeyeceğimiz anlamı da gelmez. Nitekim seçimin hemen ardından, alınan sonuçları kendi iç bünyemizde bütün yönleriyle ele alıp değerlendirdik."
İŞTE GİK VE YİK ÜYELERİ
Kamalak'ın listesinden Genel İdare Kurulu'na (GİK) seçilen isimler şöyle:"Abdullah Sevim, Ahmet Kul, Ahmet Münir Erkal, Ali İhsan Gündoğdu, Atik Ağdağ, Bayram Sakartepe, Bekir Demirkaya, Bekir Kılıç, Bilal Hazırbulan, Birol Aydın, Cafer Şatır, Celal Asiltürk, Duran Soyuğur, Dursun Ali Düzenli, Ekrem Şama, Erkan Temiz, Faik Çalık, Fatih Aydın, Fesih Bingöl, Fesih Bozan, Fethi Görür, Fethullah Erbaş, Galip Akın, Hasan Bitmez, Hasan Bayram Var, Hasan Oğul, Haşim Özçelik, Hüseyin Hacıabdullahoğlu, Hüseyin Oruç, İlyas Tongüç, İsmail Hakkı Akkiraz, İsmet Aksoy, İsrafil Bayrakçı, Latif Öztek, Levent Cengiz, Lütfi Yalman, Lütfi Kibiroğlu, Mehmet Karaman, Mehmet Kasapbaşı, Mehmet Şen, Mesut Doğan, Muhammet Polat, Muhittin Hamdi Yıldırım, Muhyittin Aytunç, Murat Çolak, Mustafa Balta, Mustafa İriş, Mustafa Kaya, Mustafa Kurdaş, Mustafa Özkafa, Mustafa Yılmaz, Muzaffer Baydar, Necmettin Çalışkan, Nergül Aksu, Nuri Başer, Oya Akgönenç, Salih Turhan, Samet Sami Temel, Selim Sait Terzioğlu, Selman Esmerer, Sezai İncesu, Sinan Ejderoğlu, Süleyman Erim, Süleyman Arif Emre, Şahin Kalça, Şerafettin Kılıç, Şevket Kazan, Tacettin Çetinkaya, Temel Karamollaoğlu, Temel Akdağoğlu, Yakup Budak, Yasin Hatipoğlu, Yaşar Canbay, Yusuf Yiğitalp, Ziyattin Tokar."
Yüksek İstişare Kurulu'na (YİK) seçilen isimler de şöyle: "Abdullah Arslan, Ali Vural, Hasan Hüseyin Öz, Mehmet Bingöl, Mustafa Kemal Çelik, Mustafa Geçer, Nizamettin Aydın, Osman Seçilmiş, Süleyman Canan, Süleyman Çalışkan, Veysel Candan.
Yorumlar
Kalan Karakter: