FETÖ soruşturmasında HSYK’dan ihraç edilen hakim Mehmet Ö., ifadesinde, 2014 HSYK seçimleri sırasında haberleşmelerini ByLock üzerinden sağladıklarını anlattı.
Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan ve HSYK tarafından ihraç edilen eski hakim Mehmet Ö., etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirterek, itiraflarda bulundu. Üniversite döneminde FETÖ ile tanıştığını kaydeden Özbey, o yıllardan bugüne tanıdığı tüm örgüt mensuplarını tek tek deşifre ettiği ifadesinde, örgüte ilişkin de bilgiler verdi.
OYLAR BYLOCK'TAN İSTENDİ
2014 HSYK seçimlerinden yaklaşık 3-4 ay önce E'nin evinde toplandıklarını ve M.'nin FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı ByLock'tan bahsettiğini anlatan Mehmet Ö.,”Bu program üzerinden haberleşeceğimizi söyleyerek telefonlarımızı istedi. Kendisi telefonlarımıza 'Bylock' denilen programı yükledi. Toplantılarımızın gün ve saati bu program üzerinden bizlere bildiriliyordu. HSYK seçimlerine yakın tarihlerde daha çok seçim içerikli yazılar gelmeye başladı. Gelen yazılarda bağımsız olmak seçime gireceği söylenen cemaatçi listeye oy verilmesi, adliyedeki hakim ve savcılara da bu yönde telkinlerde bulunulması gerektiği söyleniyordu. Söz konusu paylaşımlar okunduktan belli bir süre sonra siliniyordu. HSYK seçimlerinin sonuna ByLock'tan haberleşme sağlandı" ifadelerini kullandı.
ŞARAP İÇMEMİZİ İSTEDİLER
Bank Asya'da hesabının olmadığını, örgüte ait yayın organlarından Zaman Gazetesi, Sızıntı, Yeni Ümit, Aksiyon gibi gazete ve dergilerin herhangi birine abone olmadığını söyleyen Mehmet Ö., “Tahminime göre hakim ve savcılar gibi kritik görevlerde bulunan kişilerin deşifre olmamaları için isimlerini saydığım örgütsel dokümanları almaları veya aboneleri olmaları yönünde telkinde bulunulmamaktaydı” diye . Mehmet Ö., örgüt abilerinin hakimlik ve savcılık staj döneminin sonunda yapılan baloda deşifre olmamak ve dikkat çekmemek için bir miktar şarap içmelerini söylediğini aktardı. Mehmet Ö., “Ben içmedim ama birçok cemaat mensubunun içtiğini bizzat gördüm” .
KORKUNÇ YÜZÜNÜ GÖRDÜM
"17-25 Aralık'tan sonra cemaate bakışım değiştiği için sohbetlere gitmek istemiyordum" diyen Mehmet Ö., "Bu le toplantının olacağı söylenen günlerde bir bahane uydurarak gitmiyordum... Amacım yavaş yavaş arayı uzatarak tamamen kopmaktı. Nitekim 15 Temmuz'dan 3-4 ay önce de tamamen kopmuştum. Cemaatin korkunç yüzünü 15 Temmuz'da gördüm" şeklinde .
Villanın her odasında gizli kasa
Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'in basın toplantısı öncesi sağlık kontrolünden geçirilmesi görüntüsünde yer alan ve hakkında yakalama kararı bulunan Özcan Keleş'in Aksaraylı ğunu ve yıllardır Amerika'da bulunduğunu belirledi. Özcan Keleş'in, Gülen'in sağ kolu ğunu ve Aksaray'da bir villasının bulunduğunu belirleyen polis, Meydan Mahallesi'ndeki eve operasyon düzenledi. Evde geniş çaplı arama yapan polis, zemin kattaki odaların tabanında gizli çelik para kasaları ğunu, diğer katlarda ise tüm odaların duvarlarında gizli çelik para kasası ğunu tespit etti. Çilingir ile açılan çelik kasalar boş çıktı.
Yeni
Yorumlar
Kalan Karakter: