Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kamil Özdağ Fen Fakültesi tarafından ‘Santranç ve Hayat’ konulu söyleşi düzenlendi. Türkiye Satranç Federasyonu Karaman İl Temsilcisi Mustafa Eroğlu’nun gerçekleştirdiği söyleşide satrancın hayatımıza etkileri anlatıldı.
“Satranç, büyük hayatın küçük modelidir”
Satrancın yapay bir oyun olmayıp direk hayatın içinden bir spor ğuna vurgu yapan Eroğlu, “Satranç, büyük hayatın küçük modelidir. Satranç, bir tür yaşam; yaşam bir tür satrançtır. Ayrıca satranç, bir analiz sanatı, bilim ve spordur. Satrancın kişiye pek çok faydası bulunmaktadır. Satranç kötü alışkanlar edinilmesine engel olur, planlı hareket etmenin gerekliliğini kavratır, kişiliği olumlu yönde etkiler ve geliştirir. Zaman içinde satranç sabırlı ve düşünceli olmayı öğretir, kendine güven duygusu aşılar ve bu duygunun gelişmesine yardımcı olur, dikkatini tek konu üzerinde yoğunlaştırabilme alışkanlığı kazandırır, konulara karşı ‘kuşkucu’ yaklaşımı benimsetir ve ezberci zihniyetten arındırır. Kısacası satranç hafızayı geliştiren mükemmel alıştırma yöntemidir.” şeklinde .
Eroğlu, konuşmasının devamında satranç dalında nasıl hakem olunacağına dair açıklamalarda bulundu. Söyleşi, satranç oynanmasıyla sona erdi.

Yorumlar
Kalan Karakter: