AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yaptığı açıklamada bedelli askerlik ücretinin 333 bin 89 TL’den 417 bin TL’ye çıkarılacağını duyurdu. Güler, yeni düzenleme ile elde edilecek kaynağın savunma sanayine aktarılacağını belirtti.
Güler, "Bedelli askerlik ücretinin hesabında kullanılan gösterge kat sayısı 240.000'den 300.000'e çıkarılıyor. Bu düzenleme ile bedelli askerlik ücretine %25 zam gelecek ve 416 bin TL'ye çıkacak. Yeni oluşacak kaynak savunma sanayine aktarılacak." ifadelerini kullandı. Güler ayrıca, "Emekli ikramiyesi bu teklifimizde yer almıyor" dedi.
Yüzde 25’i Aşan Artış
Teklife göre bedelli askerlik ücretinin hesabında kullanılan gösterge katsayısı 240.000’den 300.000’e yükseltilecek. Bu değişiklikle birlikte bedelli askerlik ücretine yaklaşık %25,2 oranında zam yapılacak. Yeni tutarın 416-417 bin TL bandında olacağı ifade edildi.
Mevcut durumda 2026 yılı Ocak-Haziran dönemi için bedelli askerlik ücreti 333 bin 89 lira 4 kuruş olarak uygulanıyordu. Yapılacak artışla birlikte yılbaşından bu yana ikinci kez zam yapılmış olacak.
Kaynak Savunma Sanayine Aktarılacak
Abdullah Güler, artıştan elde edilecek gelirin doğrudan savunma sanayine yönlendirileceğini açıkladı. Ayrıca, kamuoyunda gündeme gelen emekli ikramiyesine ilişkin herhangi bir düzenlemenin bu kanun teklifinde yer almadığını da vurguladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: