Rekabet danışmanı hukuku zedeledi
Şirketlere rekabet danışmanlığı satın bir kişiden eğitim almayan ve yüksek haksız ücret talebi reddeden Duru Bulgur, tehditçinin rekabet kurumunun verdiği olumlu rapora mahkeme yolu ile itirazı sonunda başlatılan soruşturma herhangi bir delil olmamasına rağmen daha önce verdiği kararın tam tersi bir kararla Duru Bulgur’u cezalandırılması hukuki güvenlik ilkesini açıkça zedeledi.
“Rekabet Kurumu, Duru Bulgur Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye yönelik soruşturma sonucunda nihai kararını açıkladı. Kurumun sitesinden yapılan açıklamada “Duru Bulgur’un 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. Maddesini ihlal ettiğine, bu nedenle teşebbüse idari para cezası verilmesine karar verildiği” bildirildi.
Duru Bulgur olarak tüketicilerimize kaliteli ve sağlıklı ürünleri en uygun fiyatla ulaştırmak temel ilkemiz. Bu çalışmaları yürütürken ülkemizin tarım politikalarına katkı yapmayı ve yerli çiftçimizi desteklemeyi kendimize misyon edindik. Tüketicilerimize ürünlerimizi sunarken, piyasanın rekabet koşullarına her zaman saygı gösteren prensiple çalıştık.
2018 yılında firmamızda Rekabet Kurumu tarafından gerçekleştirilen ‘Ön Araştırma’ sonucunda herhangi bir ihlale rastlanmamış ve soruşturmaya gerek olmadığı kurum tarafından açıklanmıştır. Aylar sonra daha önce Rekabet Kurumu’nda çalışmış ve hali hazırda piyasada şirketlere rekabet danışmanlığı satan bir kişiden eğitim almadığımız için tehdit edilip, Rekabet Kurumu’nun şirketimiz hakkında daha önce olumlu verdiği karara mahkeme yolu ile itiraz edilmiştir. Bu itirazlar sonucu mahkeme kararı ile Rekabet Kurumu daha önce ihlal olmadığını beyan ettiği şirketimizi soruşturmaya başlamıştır.
Yapılan bu soruşturmada aynı dönemle alakalı herhangi bir yeni delil bulunmamasına rağmen, 2018 yılında yapılan ön araştırma sonucunun tam tersi bir karar vererek, bizleri cezalandırması son derece düşündürücüdür. Bu karar ‘Hukuki Güvenlik İlkesi’ni zedelemiştir.
Söz konusu karar Rekabet Hukuku ilkelerinden uzak, haksız ve adaletsiz bir karardır. Ayrıca kendini şirketlere rekabet danışmanı gibi tanıtıp, hizmetini satın almaya zorlayan kişilerin önünü açacak ve bu durumun kullanılmasını teşvik edecektir.
Gerekçeli kararın tebliğini takiben, yasal haklarımızı kullanacağız ve bu haksız kararın iptali için dava açacağız. Duru Bulgur olarak her zaman faaliyetlerimizi dürüstlük ve güvenilirlik ilkelerine bağlı olarak; kanunlara ve yasal düzenlemelere uygun şekilde sürdürdük.
Bağımsız ve adil yargımızın uğradığımız bu haksızlığa dur diyeceğini ümit ediyoruz."
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: