Milli Takımımız, karşılaşmaya kça etkili başladı. Pota altındaki etkili oyununu sahanın her iki yanına da yansıtan millilerimiz, ilk periyodu 18-14 önde kapattı. İkinci çeyrekte yaptığı sert savunmayla rakibini hataya zorlayan Potanın Perileri, hücumda da iyi organize ve ilk yarıyı 12 farkla 31-19 önde tamamladı.
Karşılaşmanın üçüncü periyodunda da istediği oyunu sahaya yansıtan A Milli Kadın Basketbol Takımımız son çeyreğe 44-33'lük skorla önde giren taraf . Maçın son 10 dakikasında rakibinin kendisini yakalamasına izin vermeyen milli takımımız, karşılaşmadan 50-44'lük skorla galip ayrıldı.
Karşılaşmada Nevriye Yılmaz 12 sayı-6 ribaund, Işıl Alben 11 sayı-7 ribaund-7 asist, Lara Sanders 6 sayı-12 ribaund-4 blok ile oynadı.
İkinci turdaki rakiplerimiz belli
2015 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda B Grubu'nu ikinci olarak tamamlayan Potanın Perileri, bu sonucun ardından ikinci tur grubuna bir galibiyet taşıdı. Milli takımımız, bu grupta Fransa, Karadağ ve Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.
Türkiye, ikinci tur grubundaki ilk maçında 17 Haziran Çarşamba günü Karadağ ile karşılaşacak. Milli takımımızın ikinci tur maç programı ise şöyle;
17 Haziran Türkiye-Karadağ
19 Haziran Fransa-Türkiye
21 Haziran Türkiye-Çek Cumhuriyeti
Avrupa Şampiyonası'nda 2. tur grubunda ilk dört sırayı alan takımlar ilk 8 takım arasına yükselecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: