Sinsice ve planla şekilde çalışmalarına ara vermeden devam eden Paralel yapı, arkasına aldıkları bazı güçlere de güvenerek, maddi açıdan güçlenmek için düğmeye bastıkları iddia edildi. Daha önce en büyük vurgunu arsa spekülasyonu üzerinden yapan ve Karaman Emniyetinin operasyonu sonunda, oyunları bozularak, 2 bin liraya el koydukları 750 bin liralık arsayı mahkemenin ipotek koyması üzerine ,sahibine iade etmişlerdi.
Himmet, dini istismar ile bunun gibi bir çok arsayı ele geçiren paralel yapı ekonomisini güçlendirmek için yeni çalışmalar içerisine girdiği belirtildi.
Paralel yapının elemanları farklı oluşumlar içerisine girerek, Karaman’da arsa rantı üzerinde çalışmaya başladı ve bir çok kıymetli araziye talip .
Karaman’da yetkililerin sessiz kalması ve adeta paralel yapının ekmeğine yağ sürmesi üzerine cesaretlenen paralel yapı, Fetullah Gülen’in talimatlarını bir bir yerine getiriyor,sivil toplum kuruluşlarını ele geçirme işlemlerini başarı ile yürütürken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatları hiçe sayılarak, iktidar partisinin içine sızan bazı Fetullahçıların desteğini alarak, istediklerini yapıyorlar.
Türkiye’nin her yerinde paralel operasyonlara ara vermeden devam edilirken, Karaman’da ise kim veya kimlerin bu operasyonlara izin vermediği, onları bu şekilde koruyup kolladığı merak konusu olurken, bu ortamda Karaman Paralel cenneti olmayı sürdürüyor.

Yorumlar
Kalan Karakter: