Uşak merkezli olmak üzere, 5 il ve bazı yurt dışı noktalarda önceki sabah saatlerinde eş lı başlatılan "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 41 kişiden 23'ü gözaltına alınırken, Fetullah Gülen'in 1 numaralı şüpheli olarak arandığı öğrenildi.
Hakkında yakalama kararı bulunan kişilerin, FETÖ'ye finansal destek sağlamak amacıyla "himmet" adıyla halktan topladıkları paraları, kurdukları paravan şirketler aracılığıyla ABD, İsrail, Güney Afrika, ve Tunus gibi ülkelere çıkardıkları iddia ediliyor. Bahsi geçen paravan şirketler ile UOSB'de faaliyet gösteren 9 firmanın son 8 yıllık kayıtlarının operasyon kapsamında geçmişe dönük incelendiği öğrenildi. Operasyonlarda el konulan çok sayıdaki doküman ve dijital verinin incelenmesi için Uşak Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel ekip oluşturuldu.
Ayrıca hakkında yakalama kararı bulunan 18 kişinin yurt dışına gidebilme ihtimaline karşılık Türkiye genelindeki hava limanlarında özel ekiplerin görevlendirildiği ileri sürüldü
Yorumlar
Kalan Karakter: