Milliyetçi Hareket Partisi Karaman il Kadın Kolları tarafından ‘Ülkücü Kadınlar Buluşuyor’ adlı kahvaltılı etkinlik yapıldı.
MHP Kadın Kolları Başkanı Öznur Çimen ‘’Türk kadınının tarihte ğu gibi bugünde en muhterem mevkide olması, yüksek ve şerefli bir mevcudiyet ile mümkündür. Bu mevcudiyet örgütlü ve teşkilatlı bir çalışmanın tezahüründe ortaya çıkabilecek bir durumdur. Bu durum, Türk zihniyetiyle, azmiyle, Milli ve Manevi duygularla yoğrulmuş, Vatanına, Dinine ve Bayrağına bağlı nesiller yetiştirecektir. Bu vesileyle başta şehit anneleri, kız kardeşleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın her daim yanlarındayız.”
Karaman İl Başkanı Oktay Yılmaz, ‘’Kadının ilerlemesi, sosyal adaletin bir gereği olmakla birlikte, yalnız kadının sorunu değildir’’ diyerek:
‘’Milletin kaynağı ve sosyal hayatın temeli kadın, ancak bilinçli olursa vazifesini hakkıyla yapabilir. Demokratik bir toplumda kadınların güçlendirilmeleri, her alanda gelişen fırsatlardan eşit faydalanabiliyor olması önemlidir.
Kadınlar, erkeklerle birlikte tarihimizin inşa ve ihyasında büyük roller üstlenmişlerdir. Gururla belirtmeliyiz ki, Savaş meydanının Nene Hatun’u, Halime Çavuş’u, kadınlarımızdır. Tarihten aldığımız ilham kadının müdahil olmadığı, hiçbir toplumsal ve siyasal hareketin başarıyı yakalayamayacağını anlatır. Türkiye’nin her alanda gelişme gayretine en fazla katkıyı verenler kadınlar olmuştur. Ancak, kadınlarımız bu gelişmeler içerisinde kendilerini yenilemekte ve kendilerini ifade edebilecekleri teşkilatlara ihtiyaç duymaktadırlar. İşte bu ihtiyaç, demokrasiye inancı getirmekle birlikte, demokrasinin en somut aracı seçmen olma hakkı kadınlarımıza yetmemektedir. Bu bakımdan yaşamı şekillendiren her alanda ğu gibi karar alma ve temsil noktasında da kadının daha fazla yer almasını sağlamak hepimizin vazifesidir.
Bizler bu duygu ve düşüncelerle Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Teşkilatı olarak, kadın kollarımızın gelişmesine ve desteklenmesine önem veriyoruz. Teşkilat olarak yapılan bütün faaliyetleri hep birlikte gerçekleştirmeye özen gösteriyoruz’’ sözlerine yer verdi.

Yorumlar
Kalan Karakter: