Niğde Gazeteciler Cemiyeti(NGC) tarafından NİĞDE HAVAALANI İSTİYOR KAMPANYASINA destek veren kişi ve kurumlar için TEMA ile işbirliği içinde dikilen fidanlar anısına düzenlenen belge takdim töreni ve “Yerel Medya’nın Yerel ve Bölgesel Kalkınmadaki Rolü” konulu panelde; yerel basının ülke ve bölge kalkınmasına katkıları ele alındı.
NGC’nin başlattığı "Niğde Hava alanı istiyor" kampanyasında imzalarını atarak destek veren kişi ve kurumlar için TEMA ile işbirliği içinde dikilen fidanlar için belge, Niğde Gazeteciler Cemiyeti(NGC); etkinliklerine katkı sağlayanlara plaket takdim edildi.
Program açılış konuşmaları ile başladı. Niğde Gazeteciler Cemiyeti(NGC); sadece haber iletme ve mesleki dayanışma rolü yanında, tüzüğümüzde yer alan NİĞDELİLİK BİLİNCİNİN yerleşmesi amacına hizmet eden basın meslek kuruluşu ğuna dikkat çeken Niğde Gazeteciler Cemiyeti(NGC) Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Başaran; “Niğde Gazeteciler Cemiyeti(NGC); sadece haber iletme ve mesleki dayanışma rolü yanında, tüzüğümüzde yer alan NİĞDELİLİK BİLİNCİNİN yerleşmesi amacına hizmet eden basın meslek kuruluşudur. Niğde Basını’nın bütünleştiren il örgütlenmesi yanında ; Türk Medyasının En Üst ve Kapsayıcı Örgütlenmesi Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu mensubu Niğde Gazeteciler Cemiyeti(NGC); gazetecilik ve cemiyetçilikten önce; Niğde’nin sorunlarının gözü, kulağı ve sesidir. Kısa süre içerisinde, Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin başlattığı NİĞDE HAVAALANI İSTİYOR KAMPANYASINDA 100 BİN İMZA TOPLADIK , Niğde Gazeteciler Cemiyeti kurulduğu günden itibaren Niğde’nin tüm problemlerinin çözümünde öncü ve olmuştur. Bu misyonunu sizlerin azim ve desteği ile sürdürmeye kararlıdır.Kampanyamıza destek kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum.” Dedi.
Niğde’nin ticari gelişimi, doğrultusunda kaliteli, etkin her türlü girişimi yürütmek yanında, bu tür projeleri kişi ve kurumlarla işbirliği ve etkili iletişimi temel amaç edindiklerini ifade eden Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu;. Yapacağımız çalışmalarla ilimizin ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak, Yerel yöneticilere ve ülke yöneticilerine halkımızın beklentileri konusunda ışık tutmaya gayret ediyoruz. Niğde gazeteciler Cemiyeti’nin başkan ve yöneticilerini böyle önemli bir kampanyada öncü ğu için kutluyorum.” Dedi.
İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu(İGF) Genel Başkanı Adem Alemdar, “ Niğde Gazeteciler Cemiyeti İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu kurucusudur, dolaylı olarakta Türkiye Gazeteciler Konfederasyonun da kurucusudur.Bir proje geliştilirken iyi fizibilite yapılmalıdır. Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin yapacağı her girişimde İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu olarak yanındayız.” Dedi.
Türkiye’nin kritik ve zor bir süreçten geçtiğine işaret eden Türkiye Konfederasyon Genel Başkanı Nuri Kolaylı; “Bölücü terör örgütünün saldırısında şehit düşenlerin derin acısını yüreğimizi yakıyor, "Birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize ve demokratik yaşama yönelik terör saldırılarını kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Halkın haber alma özgürlüğü adına görev yapan medya kurumlarına yönelik saldırılar ne yazık ki geçmişten günümüze hep yaşanmıştır. Demokratik yollarla yapılan kınama ve eleştiri sınırını aşan saldırıları kınıyorum. Omuz omuza basının sorularını çözmek için çalışıyoruz. Çözmemiz gereken sorunlardan ilki meslek ilkelerimizi bilmeden ortaya çıkıp gazeteci klarını iddia eden insanların varlığıdır. Gazetecilik mesleği özel bir yasa ile barolar gibi, odalar gibi cemiyetlerimizle, derneklerimiz aynı niteliğe haiz bir konuma getirilmelidir.” .
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alparslan Başaran ve cemiyet yöneticileri, NİĞDE HAVAALANI İSTİYOR KAMPANYASI’ nı ilk dile getirdikleri andan itibaren büyük teveccühle karşılayıp, Niğde belediyesi olarak kampanyanın tam destekçisi k.Gazetecilik önemli bir meslek. Türkiye'de ve Niğde'mizde insanlarımızın gönlünde gazetecilerimizin önemli bir yeri var. Gazetecilerimiz, görsel ve yazılı olarak basınımız olmazsa olmazımız. Basının olmaması demek o ülkede demokrasinin olmaması manasına gelir. Basınımız ne hürse demokrasinin de o gelişmiş ğunu anlayabiliriz. gazeteciliğin önemli ğunu belirtmek istiyorum. 7 gün 24 saat esasına göre çalışan, uyanık bir kuruluş bir kurum diyebiliriz gazetecilik adına. Tüm gazetecilerimize Allah kolaylık versin. Zor bir görevi yerine getiriyorlar” .Niğde Milletvekili Vedat Bayram; “NİĞDE HAVAALANI İSTİYOR KAMPANYASI iyi niyetle başlatılmış bir kampanya, emeği ve katkısı herkesi kutluyorum. Ama acı bir gerçek daha var, hani nerede Niğde Havalaalanı? Hani bu konuyla ilgili somut bir gelişme? Bilgisi varsa açıklasın. Şunu net söylüyorum; meclis ve özel çalışma ofislerim hiçbir önyargı olmadan Niğde için tek çivi çakacak herkesin kendi çalışma odası gibi çalışacağı bir yerdir, varoluşumuz Niğde içindir.” Dedi.
Niğde Vali Vekili Özgür Körükçü şunları söyledi; “Niğde’de yaşayan vatandaşlarımızın refah düzeyinin artması ve ekonomik kalkınma için hep birlikte çalışmak devlet olarak öncelikli görevimiz. Bu vesile ile bu çalışmalarımızı kamuoyuna yansıtan ve bizler gibi kamu görevi yürüten siz değerli basın mensubu çalışma arkadaşlarımı bizlere desteklerinden dolayı kutluyor.Medyanın katkısı olmadan; yerel, bölgesel ve ulusal kalkınma gerçekleşemez. Türkiye’nin farklı illerinden gelmiş; Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu üyesi federasyon ve cemiyet başkan ve yöneticilerine Niğdemize hoş geldiniz diyorum.”
YEREL BASININ FONKSİYONLARI MASAYA YATIRILDI.
Panel başkanlığını yürüten Türkiye Konfederasyon Genel Başkanı Nuri Kolaylı ile Anadolu Ajansı Kayseri Bölge Müdürü Tevfik Işık, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan ile Türkiye Konfederasyonu Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir katıldı.
Kolaylı, açılış konuşmasında, Arslan ve Özdemir ile birlikte Türkiye’nin her köşesini karış karış dolaştıklarını söyledi.Kolaylı;"Omuz omuza basının sorularını çözmek için çalışıyoruz. Çözmemiz gereken sorunlardan ilki meslek ilkelerimizi bilmeden ortaya çıkıp gazeteci klarını iddia eden insanların varlığıdır. Bu insanlar basın mesleğini kendi çıkarları uğruna şantaj aracı olarak maalesef kullanmaktadırlar. Herkesin şikayetçi ğu bu durumun ortadan kalkması için dünyadaki uygulamalarda dikkate alınarak gazetecilik mesleğini yasal bir platforma oturtmak düşüncesindeyiz. Gazetecilik mesleği özel bir yasa ile barolar gibi, odalar gibi cemiyetlerimizle, derneklerimiz söz sahibi konuma getirilmelidir. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak üye, cemiyet başkanlarımıza geleceğe ümitle yürüyeceğimize inanıyorum" .
Konya Yenigün Gazetesi Sahibi ve Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, “Konya’da hızlı tren varsa, Konya birçok hizmete kavuşmuşsa, İsrail uçakları Konya’da eğitim uçuşu yapamıyorsa, bu faydalı ve duyarlı hedeflerin başarıya ulaşmasında Konya yerel basını sorumlu ve planlı bir rol üstlenmiştir.” Dedi.
AA bölge Müdürü Tevfik Işık ise Medyanın yerel, bölgesel ve ulusal kalkınmaya ciddi katkılarının ğunu belirterek, Medyanın kalkınmaya katkısından bahsedilebilmesi için medyanın doğru okunması ve doğru kullanılmasının önemine vurgu yaptı.
Yerel gazete ve televizyonların büyük ekonomik zorluklarla yayıncılık yaptıklarını vurgulayan Sun Tv Genel Müdürü ve Türkiye Konfederasyonu Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir şöyle ; Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın gelişmesi için atılacak her adımı destekliyoruz. Gazetecilik mesleğinin standartlarının oturması Türkiye’de mesleğimiz adına atılacak en olumlu adımlardan biri olacağına inanıyoruz. Bizler Konfederasyon, hem federasyon , hemde cemiyet yönetimleri olarak, yerel gazete ve yerel televizyonların sorunlarının çözümünde elimizden gayreti göstermeye, fedakarlığı yapmaya hazırız. Yerel ve Bölgesel kalkınma hedeflerine; ancak yerel medyanın etkili ve verimli bir iletişim ve işbirliği ortamına zemin hazırlamasıyla ulaşılabilir.”
Panel sonrası NGC’nin başlattığı "Niğde Hava alanı istiyor" kampanyasında imzalarını atarak destek veren kişi ve kurumlar için TEMA ile işbirliği içinde dikilen fidanlar için belge ve plaket takdim töreni ile sona erdi.




Yorumlar
Kalan Karakter: