Milli Eğitim Vakfı (MEV) Kolejlerinde öğrenim gören öğrenciler, çeşitli alanlarda düzenlenen uluslararası ve ulusal yarışmalarda derece elde etti.
MEV'den yapılan açıklamaya göre, öğrencilerden Asya Saat, 5-9 Kasım'da düzenlenen Modern Pentatlon Avrupa Şampiyonası'nda, U9 Kadın kategorisinde kazandığı 8 altın ve 1 gümüş madalya ile Avrupa Şampiyonu oldu.
Aynı şampiyonada Nevzat Ata Saat, U13 Erkek Bayrak kategorisinde altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonluğu elde etti.
Binicilik alanında Hollanda'da düzenlenen uluslararası yarışmada 7'nci sınıf öğrencisi Melina Sazak, Yeni Binici kategorisinde 90 santimetre ve 1 metre parkurlarında birincilik elde etti.
Londra merkezli Royal Academy'nin müzik sınavlarında Defne Pera Karataş ve Birşen Umay Eren, Grade 3 Class Award Sertifikası almaya hak kazandı.
Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından düzenlenen Yeni Biniciler Türkiye Kupası'nda, 6'ncı sınıf öğrencisi Adil Asil Büyüklü, "Nova Star" adlı atıyla Türkiye Şampiyonu oldu.
Kulüpler Arası Ritmik Cimnastik Türkiye Şampiyonası'nda Zeynep Şahin, Minikler kategorisinde Türkiye ikinciliği elde etti.
Uluslararası Gençlik Ödülleri -Türkiye Programı kapsamında, MEV'in Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan ekibindeki Yusuf Can Tanrıkulu, Ahmet Yusuf Turan, Yakup Mete Boru, Yasin Efe Demirkır, Hasan Polat, Osman Asım Arlı ve Emre Türkoğlu, Bronz Kategori Ödülü'nün sahibi oldu.
Açıklamada görüşlerine yer verilen MEV Yönetim Kurulu Başkanı Salih Çelik, şu değerlendirmede bulundu:
"MEV Kolejleri öğrencilerimizin spor, sanat ve kişisel gelişim alanlarında elde ettikleri bu başarılar bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Bu kazanımlar, yalnızca bireysel dereceler değil, sorumluluk sahibi, dayanıklı ve çok yönlü bireyler yetiştirme anlayışımızın doğal bir sonucudur. Öğrencilerimizi, ailelerini ve emeği geçen tüm öğretmenlerimizi gönülden tebrik ediyorum."
Yorumlar
Kalan Karakter: