
Karaman FK ile Yeni Mersin İdmanyurdu arasında oynanan karşılaşmaya futbol değil, konuk ekip taraftarlarının olay çıkardığı görüntüler damga vurdu. Karaman'a 50'ye yakın otobüsle gelen Mersin taraftar grubu, maç boyunca küfür, saldırı ve vandalizm dolu eylemleriyle stadyumu savaş alanına çevirdi.
KÜFÜR, TORPİL, SALDIRI: STADYUMDA ŞİDDET ŞOVU
Yeni Karaman Stadyumu’nda oynanan karşılaşma boyunca tribünde tansiyon hiç düşmedi. Misafir takım tribününde bulunan "Kırmızı Şeytanlar" adlı taraftar grubu, Karaman halkına ve taraftarına küfürler savurarak, sahaya torpil ve patlayıcı attı. Güvenlik güçlerinin müdahalesine rağmen grubun taşkınlıkları artarak devam etti.
KOLTUKLARI SÖKÜP FIRLATTILAR
Ancak olaylar bununla da sınırlı kalmadı. Mersinli taraftarlar tribünde bulundukları koltukları yerlerinden sökerek parçalara ayırdı, bu parçaları hem Karaman tribününe hem de sahaya fırlattı. Bazı koltuk vidalarının da sahaya atıldığı görüldü.
Bu görüntüler sonrası stat görevlileri ve güvenlik güçleri bölgede yoğun önlem aldı. Sahadaki birçok görevli ve futbolcu, olayların büyümemesi için oyun alanının dışına çekilmek zorunda kaldı.
VANDAL HAİNLER
Karaman'ın uzun süredir beklediği ve geçtiğimiz yıl açılışı yapılan Yeni Karaman Stadyumu, ilk kez bu denli ağır tahribata uğradı. Olaylar sırasında zarar gören koltukların ve stat donanımının bakım ve onarımı için maliyet çıkacağı belirtilirken, Karamanlı sporseverler büyük tepki gösterdi:
“Futbol düşmanlık değil, bu yapılanlar spor ahlakına sığmaz. Stadyumumuzun bu şekilde tahrip edilmesini kabul etmiyoruz. Maç boyu küfrettiler. Milletimizin paraları ile yapılan stadyumun yepyeni koltuklarını söktüler ve fırlattılar. Bunlar taraftar olamaz. Ancak hain olur. Devlet malına zarar veren vandalları huzur şehrimiz de istemiyoruz”
TFF VE GÜVENLİK MAKAMLARI GÖREVE
Karamanlı taraftarlar, yaşananların ardından Türkiye Futbol Federasyonu'nu ve güvenlik yetkililerini göreve çağırdı.
"Bu kadar taşkınlığa rağmen tek bir ciddi yaptırım olmaması, benzer olayların tekrarını cesaretlendirir" diyen futbolseverler, misafir takım taraftarının verdiği zararın hukuki ve maddi karşılığının alınması gerektiğini ifade ediyor.