Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 20-30 Haziran 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek 17. Ak Oyunları kapsamında Mersin’de yapımı tamamlanan tesislerde incelemelerde bulundu.
"Ak Oyunları'na Eksiksiz Bir Şekilde Hazırlanıyoruz"
Bakan Kılıç, Mersin Ak Oyunları Genel Koordinatörlüğü'nde Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Tesislerde gelinen nokta itibarıyla Mersin'in artık Ak Oyunları'na hazır durumda ğunu belirten Bakan Kılıç, artık tesislerle ilgili spor malzemelerinin yerleştirilmesi gibi ufak rötuşlar ğını, bunları da hızla tamamlamaya çalıştıklarını kaydetti. Oyunlar Köyü'nde çevre düzenleme çalışmaları aşamasına leri bilgisini veren Bakan Kılıç, bunları da pazar gününe tamamlamayı planladıklarını aktardı. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, tesislere giden yolları oyunlar öncesinde makul bir takvim içerisinde ve büyük bir hızla yetiştirmesini beklediklerini belirten Bakan Kılıç, "Mersin'de gerçekten hep beraber büyük bir sınav veriyoruz. 17. Ak Oyunları'na kusursuz, eksiksiz biçimde, el birliğiyle hazırlanıyoruz. Bu süre boyunca Mersin'den gördüğümüz destek için tüm paydaşlara teşekkür ediyorum" .
"Mersin’i Dünya Mirasına Kazandırmayı Hedefliyoruz"
Ak Oyunları ile birlikte kurulan tesislerle Mersin'in bir spor kenti kimliği kazanacağını ve olimpiyatlara sporcu hazırlama merkezi haline geleceğini aktaran Bakan Kılıç, geçen hafta temeli atılan Çukurova Havaalanı ile birlikte bölgenin turizm noktasında yeni bir ulaşım ağına ulaşacağını kaydederek, "Bu sayede Türkiye'nin en büyük illerinden birini hem bir spor kenti hem bir turizm kenti olarak hem Türkiye'ye hem bütün dünya mirasına kazandırmayı hedefliyoruz. Mersin'in silueti son 1 yılda çok modern bir değişim yaşadı. Mersin'e yepyeni yapılar, projeler, eserler eklendi ve bu yönüyle kentimiz sadece Türkiye'de değil, Ak havzasında bir cazibe merkezi haline geldi" diye .
"Tesislerin Açılışını Başbakan Yapacak"
Bakan Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Haziran Pazar günü Mersin'e geleceğini ve Ak Oyunları spor tesislerinin toplu açılışını gerçekleştirileceğini belirtti. Bakan Kılıç, açılışların ardından samsun oto kiralama 10 günlük sürede işin ulaşım, güvenlik, temizlik, yemek, konaklama ve kentsel dokuyla konukların buluşturulmasına yönelik insan organizasyonu boyutuna odaklanacaklarını söyledi. "Bu boyutta da Mersin'in yerel yöneticilerine, medyasına, 7'den 70'e Mersin'de yaşayan herkesin katkısına ve konukerliğine cidden ihtiyacımız var" diyen Bakan Kılıç, Türk insanının konukerliğinin lere gösterilmesi ve 'Üç Kıta Tek Yürek' sloganıyla elbirliği ile çalışılması gerektiğini vurguladı. Hayata bakışı, dünya görüşü, siyasi duruşu ne olursa olsun tüm Mersinlilerin 'Üç Kıta Tek Yürek' sloganı etrafında kenetlenmelerini beklediklerinin altını çizen Bakan Kılıç, "Başladığımız günden bugüne Mersin'de ortaya koyduğumuz işbirliği çabası ve dayanışmamız 'Üç Kıta Tek Yürek' sloganının bir yansımasıydı. Bugünden itibaren artık Mersin ruhen, kalben, aklen Ak Oyunları'na odaklanmak durumundadır. Ne iyi bir performans ortaya koyarsak Mersin ve Türkiye o büyük bir tanıtım vizyonuna sahip olacak" ifadelerini kullandı.
AK PARTi Hükümeti olarak Mersin'i turizm yatırım bölgesine dönüştüreceklerine de vurgu yapan Bakan Kılıç, Ak Oyunları'nın bunun için bulunmaz bir fırsat ğunun altını çizdi. 24 ülkeden 32 branşta 6 bine yakın sporcu, toplamda 8 bine yakın spor insanının Mersin'de olacağına dikkat çeken Bakan Kılıç, şunları söyledi:
"Ulusal ve uluslararası yayınlarla yaklaşık 2 yıl sonra fiilen faaliyete girmesini beklediğimiz Mersin turizm bölgesinin tanıtımı 2013 Ak Oyunları sayesinde gerçekleştirilmiş olacak. Bugünden itibaren Mersin'deki tüm kesimlerin yegane motivasyon kaynağı olarak 'Üç Kıta Tek Yürek' sloganını görmelerini rica ediyorum."
"Olimpiyat Yolunda En Önemli Vitrin Mersin"
Mersin'de ortaya konulacak performansın Türkiye'yi 2020 Olimpiyat Oyunları yolunda bambaşka bir avantajla buluşturacağını da kaydeden Bakan Kılıç, "Ben ve arkadaşlarım buna inanıyoruz. Hepimiz gurur duymalıyız. 2020 İstanbul Olimpiyat Oyunları'na, Cumhuriyetimizin 100. yılına yönelik en büyük vizyon projemiz olarak hazırlanıyoruz. Bu yoldaki en önemli vitrinimiz Mersin'dir" .
Yorumlar
Kalan Karakter: