Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler için ülke genelindeki okullarda saygı duruşunda bulunuldu. Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ve protokol üyeleri Abdullah Tayyar Anadolu Lisesindeki anma törenine katılarak öğretmen ve öğrencilerle birlikte depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımız için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.
Türkiye geçen yıl 6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin acısıyla sarsıldı. Asrın felaketinin üzerinden 1 yıl geçti. Felakette yaşamını yitirenler yurt genelindeki törenlerle anılıyor.
Millî Eğitim Bakanlığının aldığı karar doğrultusunda ülke genelindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde depremlerde yaşamını yitirenler için tören düzenlendi. Anma törenleri kapsamında tüm okullarda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Anma töreni, öğrenciler tarafından Kuran-ı Kerim okunması ve yapılan dua ile sona erdi. Tören sonrasında öğretmenlerle bir araya gelen Vali H. Engin Sarıibrahim, eğitimcilerle bir süre sohbet etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: