KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, kırsal-dağlık ilçelerdeki insanların kalkınması için dört yıldır önemli çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, proje ofisleri kurarak KOP ilçelerini Türkiye'ye ve dünyaya açmayı amaçladıklarını ifade etti.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, yerel yönetimlerin güçlenmesi için öncelikli olarak bölgenin yatırımlarının güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, KOP Eylem Planında önemli projelere yer verildiğini ancak bunun yanında destekleyici çalışma toplantıları ile yerel yönetimlerin kendi kendine yeter hale gelebilmesinin önünü açmak istediklerini söyledi.
“KOP ilçelerinin kurumsal kapasiteleri geliştirilecek”
Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 2014 yılı içerisinde açıklanması beklenen KOP Eylem Planı ile KOP illerinin kalkınma potansiyellerinin ön plana çıkarılacağının altını çizen KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Başkan Babaoğlu güçlü yerel yönetimler için öncelikli olarak ilçelerde Belediye ve Kaymakamlıkların kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi gerektiğini, buradan doğacak ivmenin ilin tamamında kurumsal kapasitenin geliştirilmesinde çok önemli bir faktör oluşturacağına dikkat çekti.
KOP ili Niğde’nin başta Valilik olmak üzere kurumlarıyla başarılı çalışmalar ortaya koyduğunu belirten Başkan Babaoğlu, “Proje üreten, kendi fonları temin ederek kendi ihtiyaçlarını kendisi gideren yerel yönetimlerin geliştirilmesini arzu ediyoruz. KOP İdaresi olarak Belediyeler ve Kaymakamlıklarımıza her türlü teknik ve eğitim faaliyetleri ile destek vereceğiz.” diye .
Toplantının son bölümünde KOP İdaresi uzmanları tarafından KOP kapsamında yürütülmekte kalkınma programları hakkında bilgi verilerek, kırsal-dağlık alanlarda çilek, kiraz, üzüm gibi ürünlere öncelik verilerek bölgenin kalkınmasına yönelik çalışmalar planlandı.


Yorumlar
Kalan Karakter: