“Ulusal ve Uluslararası Alanda Ticari Öneme Sahip Bazı Akvaryum Bitkilerinin Doku Kültürü Teknikleriyle Hızlı ve Çoklu Üretimi” başlıklı projesiyle Arş. Gör. Doğan, Türkiye genelinde başvurusu uygun bulunan 1208 proje arasından hibe yardımı almaya hak kazanan 140 proje sahibinden biri ve biyoteknoloji alanında genç girişimci olarak desteklenmeye layık görüldü.
Projesi ile ilgili olarak, akvaryum bitkilerinin çoğaltımında biyoteknolojik bir yöntem doku kültürü tekniklerini uygulayacağını ifade eden Arş. Gör. Doğan, dünyada biyoteknoloji alanındaki gelişmelerin hızla arttığını ve Türkiye olarak bu alanda rekabetin içinde bulunmamız gerektiğini vurguladı.
Arş. Gör. Doğan, biyoteknolojik çalışmalara verilen desteğin arttırılmasının ülkemize önemli katkılar sağlayacağını söyleyerek KMÜ Kamil Özdağ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karataş’a ve Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammad Aasım’a kendisine sundukları destekten dolayı teşekkür etti.

Yorumlar
Kalan Karakter: