Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Kızılay ile ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenlendi. KARDOS ile Yunus Emre ve Hoşgörü Öğrenci Topluluğu tarafından farklı günlerde organize edilen kampanyalarda toplamda 322 ünite kan bağışı yapıldı.
Vatandaşların bağışladıkları bir ünite kanla bile pek çok kişinin hayatını kurtardıklarını ifade eden Kızılay Kan Bağışı Merkezi Doktoru Günce Ünver, “Kan vermenin sağlıklı bir insana hiçbir zararı olmaz. Biz kan almadan önce bütün kontrolleri yapıyoruz. Tek dikkat edilmesi gereken konu kan verirken tok olmak gerekiyor. Kullanılan her ilaç kan vermeye engel değildir. Ayrıca kan vermek kilo yapmaz. Bu, toplum tarafından yanlış bilinen bir durumdur.” diyerek bağışçıları bilgilendirdi.
Dr. Ünver son olarak kan bağışı kampanyasının düzenlenmesinde emeği geçenlere ve bağışları ile kampanyaya destek veren tüm KMÜ ailesine teşekkür etti.

Yorumlar
Kalan Karakter: