Cumhuriyet’in 100. Yılında ‘Okul Öncesi Eğitim’ temasıyla düzenlenen kongreye Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Aydın, bilim insanları, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, üniversitenin tanıtım filmi gösterimi ile devam etti.
“Okul öncesi dönemin eğitim sürecindeki rolü ve ehemmiyeti paha biçilemezdir”
“Çocukların eğitim ve gelişimlerinde bütün bir toplumun sorumluluğu bulunmaktadır”
Kongre Onursal Başkanı Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ise “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk adımlarını attığı ülkemizin varoluş mücadelesi olan Cumhuriyetin ilanı ile İstiklal mücadelemiz büyük bir zaferle taçlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin varoluş serüveninde emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanı uğruna can veren tüm şehit ve gazilerimizi şükranla yâd ederiz.” diyerek sözlerine başladı.
Rektör Gavgalı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir Afrika atasözünde ifade edildiği gibi bir çocuğu büyütmek için bir köye ihtiyaç vardır. Bu nedenle çocukların eğitim ve gelişimlerinde yalnızca ebeveynleri ya da öğretmenleri değil bütün bir toplumun sorumluluğu bulunmaktadır. Bu toplumsal sorumluluk bilinci ile çocukluk çağında bireye sunulan desteğin geleceğimize yatırım olduğu kanaatindeyiz. Kongremizin okul öncesi eğitimin bugününe ve geleceğine yön vermesi ve başarı ile tamamlanmasını diliyor, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğretim elemanlarımıza teşekkür ediyorum.”
Açış konuşmalarının ardından Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü tarafından hazırlanan ‘Cumhuriyet’ temalı müzik dinletisine geçildi. Dinletinin ardından Prof. Dr. Ayla Oktay anısına hazırlanan video gösterimi sunuldu.
Program, Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Rengin Zembat’ın ‘Türkiye’de Okul Öncesi Eğitim ve Öğretmen’ konulu sunumu ile devam etti.
Prof. Dr. Zembat, dünden bugüne öğretmen yetiştirme konuları hakkında önemli açıklamalarda bulunarak, gençlere nasıl bir öğretmen olmaları gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu.
Hediye takdiminin ardından oturumlarla devam eden ‘8. Uluslararası Okul Öncesi Eğitim Kongresi’ 28 Ekim 2023 Cumartesi günü sona erecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: