Parti yöneticilerinin yanı sıra yerel ler ve kurum müdürlerinin de katıldığı toplantıda başta Karaman’ın köylerinin ekonomisi, yatırımları ve tarıma dair birçok konuda istişarelerde bulunuldu. Toplantıda kırsal kalkınmanın önemine değinen TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Karaman Milletvekili Recep Konuk, hedeflerinintopyekûn ve nitelikli bir kırsal kalkınma ğunu belirtti.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 1 Ekim tarihine tatile girmesiyle birlikte seçim bölgelerinde muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker, Kurban Bayramı öncesinde Ayrancı, Kazımkarabekir, Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler’e gerçekleştirdikleri ziyaretlerini bayram tatilinin bitmesiyle birlikte Karaman merkezde sürdürdü. Konuk ve Şeker Karaman merkeze bağlı köy muhtarları ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu. Toplantıya Ak Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Günaydın, İl Genel Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Kurum Müdürleri ve vatandaşlarda katıldı. Toplantının ilk bölümünde muhtarları tek tek dinleyen Recep Konuk ve Recep Şeker, ikinci bölümde ise bölge köylerinin ekonomisi, köylere yapılan yatırımlar, tarım hayvancılık ve birçok konuda istişarelerde bulundular.
Toplantıda konuşan TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Karaman Milletvekili Recep Konuk, Karaman’da refah iyesinin daha da yükseltilmesi, ekonomik anlamda büyük bir sıçramaya imza atılabilmesi için kırsal kalkınmanın hayati önemde ğunu belirterek; “Biz kırsal kalkınmaya önem veriyoruz ancak klasik manada bir kırsal kalkınma yerine topyekûn ve nitelikli bir kırsal kalkınmayı hedefliyoruz. Entegre kırsal kalkınma modelini savunuyor ve bu anlamda sulama, üretim altyapısının güçlendirilmesi, artan üretimin ekonomik değere dönüştürülmesi gibi süreçlerin bütününü kapsayan kırsal ve bölgesel kalkınma endeksli entegre projeler üzerinde de yoğunlaşmış durumdayız. Bizim kırsal kalkınma yaklaşımımızı klasik kırsal kalkınmadan ayıran en temel husus köyün, kasabanın ilçenin ilin ekonomik sürece üretimden kaynaklanan gücüyle asli aktör olarak dâhil olması, üretim altyapısındaki her tür eksikliğin giderilmesiyle üretimde modernleşme hamlesidir. Bizim Karaman’ın bütününde önceliğimiz üretim altyapısındaki eksiklikleri süratle tamamlamaktır. Bunun ikinci adımı güçlenen üretim altyapısı ile artacak üretimi değerlendirecek üst yapıyı güçlendirmektir. Her ikisine yönelik önemli adımlar attık, atacağız” .
Kırsal kalkınmanın kalbinin tarım ğunu vurgulayan Başkan Recep Konuk konuşmasını şöyle sürdürdü. “Kırsal kalkınmanın kalbi tarımdır. Tarımsal üretimin de üç tane olmazsa olmazı vardır. Güneş, toprak su. Allah’a şükür ülkemizin toprak ve güneş konusunda problemi yok. Türkiye çiftçisi daha çok üretebilmek için su istiyor. Su varsa tarımda mesafe alınır. Evet, Türkiye su zengini bir ülke değil, su kaynakları sınırlı ve yıllık yağış miktarımız yeterli değil. Ancak bunlar mazeret değil. Su kaynaklarımız yetersiz ise suyu tasarruflu kullanacağız. Madem su zengini değiliz akarsularımızla leri sulamak yerine o akarsuları ovalarımızı, tarım arazilerimizi sulamakta kullanacağız. Yıllık yağış miktarımızın azlığından kaynaklanan mesellerimizi, özellikle Karaman ve Konya’nın yaşadığı meseleyi havza dışı kaynaklarla kapatacağız. Sulama için ülkemizde ve Karamanda da alınan önemli mesafeler, yapılan büyük işler var. Yine Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın ülke genelinde yapmayı planladığı 1071 gölet projesi kapsamında bölgede başlatılan, inceleme ve proje aşamasında göletlerimiz var bunların da takipçisiyiz.”
Meclisin kısa süreli de olsa tatile girmesiyle Karaman’ın tüm ilçelerini ziyaret ederek muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya lerini ifade eden Recep Konuk, bu tür toplantıların devam edeceğini belirtti. Konuk, “Sırasıyla ilçelerimizi ziyaret ettik. Bugün de merkeze bağlı köy muhtarlarımızla birlikteyiz. Bizler herhangi bir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin tüm Karamanlı hemşehrilerimize hizmet etme gayretindeyiz. Vatandaşlarımız arasında herhangi bir ayrım söz konusu değildir. Birlik ve beraberliğe her kinden daha çok ihtiyacımız ğu bugünlerde Karaman’ı bir bütün olarak değerlendirerek mazeret üretmeden tümüne hizmet etmeye devam edeceğiz ve yapılacak her türlü çalışmanın yakından takipçisi olacağız” .
AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bu çalışma döneminde, bugüne hiç olmadığı yoğun çalıştığını ama meclisin kısa süreliğine de olsa tatile girmesiyle birlikte vatandaşlarla da bir araya gelmeye çalıştıklarını ifade ederek, sorunların çözümü için bu tür istişarelerin önemli ğunu belirtti. Karaman’a yapılacak yatırımları Ankara nezdinde de sıkı takip ettiklerini kaydeden Recep Şeker, “Bundan sonraki süreçte de bölgenin ve Karaman’ın kalkınması ve refahı için yerel yöneticilerimiz, muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla sık sık bir araya gelerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz” .

Yorumlar
Kalan Karakter: