Şehit yakınına yönelik taciz iddiası, Başyayla’da devlet korumasındaki bir kız çocuğuna ilişkin taciz iddiası, kadın konukevindeki kötü muamele iddiaları, sevgi evlerindeki yemek ve disiplin sorunları ve son olarak Başyayla’da özel bir bakım merkezinde engelli bireylere şiddet görüntüleri, kamuoyunda infial yaratmıştı. Ancak skandallar kurumu yine yaptı yapacağını ve tarihe geçti. Başyayla’da yaşanan dayak döneminin müdürünü öyle bir ödüllendirdi ki herkesin ağzı açık kaldı.
VAHİM İDDİALAR
Karaman Başyayla ilçesinde dönemin kuruluş müdürü (eski kanuna göre ilçe müdürü) olarak görev yapan L.D.'nin birçok olayı örtbas ettiği iddia edildi. Öyle ki Başyayla'da L.D.'nin müdür olduğu dönemde koruyucu aile yanındaki kız çocuğunu taciz eden S.B.'ye yönelik şikayetler geldiği iddia edildi. Bu şikayetlerden ise kurum nezdinde sonucun niye çıkmadığı merak konusu olmuştu. Başyayla’nın Müdürü L.D.’nin neden konuyu savcılığa intikal ettirmediği ise ayrıca sorgulanıyor.
YAZIKLAR OLSUN
Başyayla’da skandalların yaşandığı dönemin ilçe müdürü L.D. ile S.B.'nin o bölgede faaliyet gösteren ünlü bir cemaatte gönül birlikteliklerinin olduğu iddia edildi. Hatta tacizci S.B'nin aynı cemaatte hoca olarak anıldığı ve büyük saygı duyularak şikayetlerin üstü kapatıldığı iddiası ise gündeme bomba gibi düştü. Ancak dini kullanarak her pisliği yaptığı iddia edilen malum şahıs için taciz mağduru kız, kurumdan netice alamayınca savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılık örtbas edilen konunun üstüne titizlikle giderek olayın gizemini çözdü ve tacizci ortaya çıkartıldı. Taciz skandalının ne kadar derinlere indiği ise hala merak ediliyor.
DAYAK SKANDALIDA O DÖNEMDE PATLADI
Skandallar bununla da bitmedi. Başyayla’da görev yaptığı esnada kurumu cacık eden L.D.'nin döneminde engelli bireylere dayak atıldığı videolarda gün yüzüne çıktı. Sessiz sedasız kapatılan konular nedeniyle L.D.'ye ödül gibi atama yapıldı. Ancak konu basına düşünce Başyayla’da yaşanan bu kadar skandalın tesadüf olmadığı iddia edildi.
TÜRKİYE'DE BİR İLK
Başyayla'da skandallar ile anılan müdür L.D. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarihine geçti. L.D. görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği kapsamında zorunlu hizmet süresi olan üç yılı tamamlamadan Başyayla'dan Karaman’a kadro yükseltilerek ödül gibi atama yapıldı.
Şehit yakınını tacizden dolayı ödüllendirilerek emekli edilen müdür yardımcısı İ.K'nın yerine onun başarılı çalışmalarını hiç aratmayacak bir isim olarak L.D.’nin atanması sevinçle karşılanmıştı. Karaman'ın en torpillisi olarak anılan L.D., görev süresi dolmadan merkeze kadro yükselerek gelen Türkiye’de ilk ve tek kişi oldu. Bu atama Bakanlık tarihine de geçti. Birçok kişi eşinden ve ailesinden feragat ederek 3 yıl ilçelerde çalışarak atandı. Hatta bakanlık birçok kişiyi kadrolarından feragat ederek atamalarını geri il merkezine yapmıştı. Ancak L. D. güçlü referansları sayesinde imkansızı başardı.
ÖDÜLLENDİRME MÜDÜRLÜĞÜ
-Karaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü daha önce şehit yakınını taciz ettiği iddia edilen müdür yardımcısı İ.K.'yı emeklilik ile ödüllendirmişti.
-Sevgi Evlerinde yaşanan skandalların müdürü A.D.'yi de il müdürlüğünde daha iyi bir görev ile ödüllendirmişti.
-Başyayla'daki taciz ve dayak skandallarını da boş geçmeyen Karaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, L.D.'yi Türkiye tarihine geçen ödüllü bir atama ile taçlandırmış oldu.
BAKANLIKTAN BEKLENTİ
Karaman halkı artık Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın devreye girip bütün referansları bir kenara koyup bu kurumu baştan aşağı temizlemesini bekliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: