Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman’ın çok ciddi spor yatırımları aldığını ve bunların yavaş,yavaş kendisini göstermeye başladığını belirterek:
“Biz göreve geldiğimiz anda, eksiklerimizi tesbit ettik. Tesis olmadan, sporda bir adım ileriye gitmenin mümkün olmadığı görüşünden hareketle, tesislere yoğunlaştık.Semt sahaları başta olmak üzere, sporcularımızın rahat antreman yapmaları için sahalar,spor salonları yapımlarına başladık.Bununla birlikte 15 bin kişilik çok modern bir stadyum ve spor tesisin yapımı için Gençlik Spor Bakanlığı ile gerekli anlaşmaları yaptık ve yerini Spor bakanlığına devrettik. İhalesi yapılacak.”
SPOR ŞURASI YAPACAĞIZ
Spor tesisleri konusunda zengin bir hale gelmek için gün saydıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan:
“Sporun Karaman’da nasıl şekillenmesi konusunda ciddi çalışmalar başlattık ve bunun için spor adamları, spor yazarlarının,katılımları ile ilimizde 2 ün sürecek bir spor şurası yapma kakarı aldık ve bunun için Türkiye Spor Yazarları ile görüşmeler gerçekleştirdik ve olumlu sonuçlandı. Tarihini belirleyeceğiz ve çok geniş katılım,ı geniş kapsamlı şura’da Karaman’ın spordaki geleceğini şekillendireceğiz.Karaman bir spor şehri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.”
Yorumlar
Kalan Karakter: