Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleri ile TRT ortak yapımı olan çeşitli festivallerden en iyi yönetmen ve en iyi yapımcı ödülleri almış Orta Anadolu'da geçen bir hikâyenin anlatıldığı “Mavzer” filmini 28 Şubat - 9 Mart tarihleri arasında ilimizde yaklaşık 3 bin 5 yüz lise öğrencisi izleyecek.
15 Temmuz 2016’da FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini konu alan “Şafak Vakti” filminin de yapımcılığını üstlenen Fatih Özcan, “Mavzer” filmini izleyen TOBB Karaman Fen Lisesi, Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi, Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi ve İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenim gören öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi.
İyi bir yönetmen olmak için, okumak, izlemek ve kim olduğunu sorgulamak gerektiğini vurgulayan Özcan, “Mavzer" in doğduğu ve büyüdüğü bu coğrafyadan izler taşıdığına işaret ederek, "Amcalarımdan, babamdan, annemden dinlediğim hikâyeleri bir araya getiren bir hikâye formatı üzerine çalıştım ve Mavzer böyle ortaya çıktı. Bizim temel problemimiz had bilmememiz. Kimiz, neyiz, nerede yaşıyoruz? Coğrafi sınırlar haricinde kimlik sınırlarımız neler? Bence film bitince seyircinin aklında kalacakları şeyler çok da çabuk unutacakları şeyler olmayacak.” dedi.
Söyleşinin ardından günün anısına yönetmen ve senarist Fatih Özcan’a İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan tarafından 15 Temmuz direnişi konulu bir tablo hediye edildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: