KZOB Bayram’ın konu ile ilgili açıklaması şu şekilde:
“Karaman’da tarımın devamı için yıllarca tüm Karaman halkının hayali ve sevdası Göksu Nehri’nin suyunun Ovamızın bereketli tarım arazileriyle buluşmasıdır.
Bundan yaklaşık 98 yıl önce yapılan bir açıklamada Göksu’dan istifade ederek Karaman Ovası’nın sulanması için çalışmalar yapılmıştır.
Göksu nehrinin Karaman tarımının tek kurtuluşu olduğunun önemini herkes biliyor söylüyor ama tüm çabalarımıza rağmen bir türlü eyleme geçemedik.
Mevsim ortalamasına göre yaklaşık ortalama günlük 3 milyon metre küp yıllık toplamda yaklaşık 1 milyar metreküp su akıp Akdeniz’e dökülüyor.
İlimiz arazilerine 35 km mesafeden akıp giden Göksu, yeraltı kaynaklarımızın kuruması azalması nedeniyle üreticilerimizin umududur.
İlimize bırakacağımız en büyük miras ‘SU'dur. Ovamıza dış havzalardan gelecek sulama projelerine öncelik verilmesi gerekmektedir. Üretmek için var gücüyle uğraşan çiftçimizin suya ihtiyacı var.
Devletimizin yapacağı bir proje ile Göksu, ovamızın bereketli topraklarıyla buluşur, tarım hayat bulur.
Tüm enerjimizi dış havzalardan su gelmesi için harcamalıyız. Karaman Ovasının su sorunu çözülmesi için herkes seferber olmalıdır.”
Yorumlar
Kalan Karakter: