Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza törenine AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ve Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan katıldı.
Akademik ve Kültürel Alanlarda İş Birliği Sağlanacak
Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ve Prof. Dr. Alpaslan Ceylan’ın imzalarıyla yürürlüğe giren protokol kapsamında her iki üniversite arasında gerçekleştirilebilecek ortak projelerle ilgili anlaşma sağlandı.
Protokol aynı zamanda her iki üniversite içinde ortak diploma ya da çift diploma programı, uzaktan eğitim, personelin bilgi, görgü ve deneyimini artırmak için eğitim programları, sosyal tesis gibi pek çok imkân sağlayacak.
KMÜ, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesine Türkiye Türkçesi ve İngilizce eğitim-öğretim programına eleman ve doküman desteği verirken, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi de KMÜ’ye Kırgızca, Çince ve Rusça eğitim-öğretim programlarında destek verecek.
Protokol sonrasında değerlendirmelerde bulunan Rektör Mehmet Gavgalı, imzalanan protokol ile Türk Cumhuriyetleri ve Akraba Topluluklar odaklı ortak pek çok proje geliştireceklerini vurgulayarak, protokolün her iki üniversite için hayırlı olması temennisinde bulundu.
Yorumlar
Kalan Karakter: