Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi şehrin yüz karası olmaya devam ediyor. Artık şehirde ‘çilehane’ olarak nitelendirilen hastanede randevu bulmak hayal olurken, MR günü ve ultrason günü için beklemeye ömrünüz yetmeyebilir. Ortopedi, fizik tedavi, endokrin, kadın hastalıkları ve doğum bölümleri başta olmak üzere vatandaşlar randevu bulamamaktan dert yanıyor. Hele ki MR ve ultrason sırası bekleyenler ‘sıra beklerken öleceğiz’ diye sitem ediyor. Ayları bulan MR ve ultrason sıraları hastaları isyan ettirirken birçok kişi borç paralar bularak Konya’daki hastanelere akın etmeye başladı.
MR VE ULTRASON ÇİLESİ
Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde randevuyu bulabilen şanslı vatandaşlar ise kendilerini başka bir çilenin kucağında buluyor. Tedavi olup doktora görünebilen günün şanslı hastaları MR ve ultrason sırası alırken şoka uğruyor. Öyle ki ayları bulan MR ve Ultrason sıralarını beklemek ömürden ömür alıyor. Sosyal medyada isyan eden vatandaşların sesini ise kimse duymuyor. Köylerden, ilçelerden gelen Karamanlı vatandaşlar ise tedavi olabilmek için adeta mekik dokuyor. Vatandaşlar ‘sıra beklerken öleceğiz’ diye yorumlar yapıyor.
NE OLDU DA HASTANE BU HALE GELDİ?
Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi lastiği patlamış kamyon gibi şarampole yuvarlanırken yetkililer halkın bu isyanına kulak tıkıyor. Ekonomik olarak durumu iyi olanlar hastanenin önünden bile geçmeden Konya’ya giderken, borç bulup Konya’ya gitmek zorunda kalan vatandaşlara yazık oluyor. Adeta Konya’ya günübirlik göç eden Karaman halkına bu zulmü kim reva görüyor. Sağlıkta 21 yıldır devrim yapılırken Karaman son bir yıldır bu devrimlerden neden nasibini alamıyor. Karaman halkı Konya’yı yol ederken kimse bu sorunun üzerine neden gitmiyor. Artık vatandaşlar şifanın ve güler yüzün adresi Konya değil Karaman olsun istiyor.
Vatandaşların sosyal medyadan isyanlarını belki gören olur:
Yorumlar 4
Kalan Karakter: