Kağnıcı: "Esnaf ekmeğe muhtaç hale geldi"
CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, esnafın durumunu değerlendi.
İş yeri kapanan esnafa ise büyükşehirlerde 750 TL, diğer illerde 500 TL aylık kira yardımında bulunmak, 10 aydır siftah yapamayan, iş yerini kapatan esnafın kira giderlerini karşılamakla uzaktan yakından alakası yoktur. Bugün Karaman da kaç esnafımızın kirası 500 TL dir. Anlaşılan o ki AKP’nin ya Türkiye’deki iş yeri kiralarından haberi yok ya da esnafla dalga geçiyorlar. Vatandaşın derdini bilmeyen bir iktidar elbette derman olamayacaktır dertlere. İktidarın esnafın sorunları çözmesini siyasetin dışında bir insan olarak çok istiyorum ama maalesef ki iktidar 5’li çete dışında kimseye çözüm üretmemekte. 5'li çetenin 9,5 milyar TL vergi borcunu silen iktidar esnafa 5 milyar lirayı layık gördü. Vergi borcunu ödeyemediği için silinen bir holding televizyonlara milletin cebinden aldığı paraları gösteren reklam vermiştir. Milletimiz ile dalga geçmeyi bırakın artık. Yapılmak istenen ‘destek verdik mi verdik’ dedirtmekten başka bir şey değildir. İktidar müjde beklentisi içerisine soktuğu yüzbinlerce esnafa açıkladığı bu paket ile adeta acı bir şaka yapmıştır.
İktidar, Türkiye yüzde 6,7 büyüdü, Türkiye, AB, G20 ve OECD ülkeleri arasında üçüncü çeyrekte en fazla büyüyen ülke oldu derken, esnafa 3 ay 1000' er lira yardım yapacağız dedi. Büyüyen Türkiye'ye de bu yakışırdı. İktidar lutfetti, esnafa çıka çıka 3 ay için 1000 lira destek çıktı. Sarayın 1,5 yıllık masrafı esnafa verilen destek miktarına denk geliyor. İktidarın gözünde yandaş müteahhitlerin, yüz binlerce esnafımızdan daha değerli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. İktidarın açıkladığı destek paketinde esnafın biriken faturaları için bir öneri yok. SGK ve BAĞ-KUR Prim borçları için herhangi bir açıklama yok. Esnafımıza yönelik sicil affı çıkarılması bu destek paketinde yok. Esnaflarımıza yönelik icra işlemlerinin durdurulması için bir çalışma yok. Kısaca iktidarın destek paketinde esnafın derdine derman olacak hiçbir öneri yok.
Ülkemizi kıskanan Almanya her bir esnafa 15 bin Euro’ya kadar karşılıksız yardımda bulundu. Amerika esnafını ve işçisini korumak için 349 milyar dolarlık maaş koruma paketi açıkladı. İspanya esnafını korumak için 3 milyar Euro karşılıksız yardımda bulundu. Battı denilen beğenmediğimiz Yunanistan esnafının vergi borçlarını, kira ve faturalarını kendisi üstlendi. 156 ülkeye yardım etmekle övünen iktidar; esnafının kirasını ve faturasını dahi tamamen üstlenmekten kaçmıştır. Millet kendi başına bırakılmıştır, iktidar devletin imkanlarını yandaşa sunmaktadır sadece. Esnaflarımızın yaşadığı gelir kayıplarının giderilmesi ve nefes alabilmesi için çözümün adresi bellidir. Çözüm esnafımız için açıkladığımız 17 Maddelik destek paketi ve gelir kaybı yaşayan esnafımıza aylık 2500 TL ile 3500 TL arası gelir desteği paketinin hayata geçirilmesidir. Karaman İl Örgütü olarak esnafımızın sorunlarını biliyoruz, esnafımızın yanında olmaya, sorunlarının takipçisi ve çözümü için mücadeleye devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında esnafımız nefes alacak, yandaşın değil vatandaşın sorunları çözüme kavuşacaktır." dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: