Kaymakam Kocabey, İvriz Kaya Anıtının tarihi manada sahip çıkılması gereken en önemli değerlerden biri ğunu belirterek, “Geçen yıl Mevlana Kalkınma Ajansı’na sunmuş ğumuz proje kapsamında çıkarılan ödenekle bu bölgede düzenleme çalışması gerçekleştirdik. İvriz’i insanların nefes aldığı bir mekan olarak değerlendirdiğimizde ciddi bir yatırıma ihtiyacı ğunu biliyoruz. Bu aşama Mevlana Kalkınma Ajansı projemizi onayladı ve çıkan ödenekle çalışmalarımızı başlattık. Öncelikle okul binasını yıktık. Kuruldan alınan karar ile doğal taşlarla Kaya Anıtının bulunduğu alanı döşedik. 250-300 araçlık otopark yaptık. Çitleri yerleştirdik ve güzel bir görünüme kavuşturduk. Yeterli mi derseniz yeterli olmadığını belirtmek isterim. Özellikle anıtın koruma altına alınması gerekiyor. İnşallah önümüzdeki günlerde başlatılacak bir çalışma ile anıtta koruma altına alınır” .
İVRİZ’İN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR
Konya’nın Halkapınar İlçe Kaymakamı Mehmet Kocabey, dünyanın ilk tarım kaya anıtının bulunduğu İvriz’de Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA)’nın kabul ettiği proje ile düzenleme çalışması gerçekleştirdiklerini söyledi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: